Hlavní obsah

Horská dráha bez kolejnic, filmař zve na adrenalinovou jízdu městem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Co se stane, když adrenalinové pouťové atrakce ztratí své kovové konstrukce, nosníky a kolejnice? S touto odvážnou myšlenkou si pohrál bohatou fantazií obdařený filmař Fernando Livschitz. Po vzoru hollywoodského trháku Počátek (Inception) se pustil do virtuálního experimentu a pozval své fanoušky na fantaskní adrenalinovou jízdu po hlavním městě Argentiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Inception Park v Buenos AiresVideo: vimeo.com

 
Článek

Vozíky bez kolejí obtáčí městské budovy jako had, čajové hrnky balancují na hranách staveb a další atrakce se volně vznáší v prostoru. Přesně tak vypadá bizarní jízda skrz Buenos Aires, kterou její autor nazval Inception Park.

Podobnost se jménem filmu Počátek (Inception) Christophera Nolana z roku 2010 není náhodná. Snový svět, ve kterém se města lámou, hotely ztrácí gravitaci a lidé proměňují svůj vzhled jako chameleóni, se totiž stal pro Livschitze inspirací.

Jako základ pro svou jízdu zvolil filmař obyčejné video památek z Buenos Aires, do kterého pomocí speciálních programů zakomponoval různé pouťové atrakce. Výsledek, který autor na internet nahrál 15. února, je působivý. Livschitz z nezávislé filmové společnosti Black Sheeps Films kompletně změnil zákony přírody. Zatím ovšem pouze ve virtuální realitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám