Hlavní obsah

Žena u bankomatu přemluvila zloděje, aby ji neokradl

Novinky, Markéta Klánská
Chaj-men

Ženě z východní Číny se podařil jedinečný kousek. U bankomatu se ji snažil okrást zloděj s nožem, ona ho ale přesvědčila, ať to nedělá. S klidem dokázala vyřešit situaci, při které se ocitla v ohrožení života. Čínská média z ní udělala hrdinku.

Žena u bankomatu mateřsky domluvila mladému zloději, aby ji neokrádalVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Asi 20letý muž identifikovaný jako Tu přistoupil minulý pátek k 57leté Čangové, když si zrovna vybírala peníze z bankomatu ve městě Chaj-men. V ruce držel nůž a snažil se ji okrást, jak ukazují záběry z bezpečnostní kamery v objektu.

Místo, aby mu ale Čangová předala hotovost, začala s ním klidně mluvit. Pak mu dokonce i mateřsky vyčinila za jeho hloupost.

„Zeptala jsem se ho, proč dělá takové věci, když je přece tak mladý. A navíc jsem ho upozornila, že není dobrý nápad krást před bezpečnostními kamerami, které bankomat monitorují,“ uvedla Čangová.

Soucit místo nenávisti

Statečná žena mezitím čekala, až bankomat vydá její kartu, aby zloděj nemohl náhodou vybrat víc peněz. Poté nabídla Tuovi nějakou hotovost, on si je však překvapivě nevzal.

„Napadlo mě, že bude dobré, když mu věnuji nějaké peníze, aby měl pocit, že něco získal a mohl odejít,“ vysvětlila své jednání Čangová, která se přiznala, že v tu chvíli měla s Tuem hlavně soucit.

„Bylo mu něco přes dvacet, i můj syn je starší. Přišlo mi, že to ve skutečnosti není špatný člověk, jen byl zrovna vnitřně zmatený, proto mě chtěl okrást,“ dodala "Sestra spravedlnosti", jak Čangovou podle agentury Reuters její fanoušci pojmenovali.

Policie zloděje dopadla

Mladý zloděj přece jenom nakonec skončil v rukou policie. Z vězení pak před kamerami vyjádřil lítost nad svým jednáním.

„Viděl jsem u bankomatu ženu, vytáhl jsem tedy nůž a chtěl jí vzít peníze. Mrzí mě, že jsem zklamal své rodiče a rád bych se také omluvil té ženě,“ řekl Tu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám