Hlavní obsah

Dohlížím na pořádek, svěřil se Batman ze sídliště v Dunajské Stredě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nad obyvateli slovenského města Dunajská Streda drží ochrannou ruku Batman. Svérázný obyvatel sídliště Sever Zoltán Kohári (26) chce v převleku Batmana pomáhat policii v boji proti zločinu. „Dohlížím na pořádek,“ říká s vážnou tváří. Zdá se, že se z něj snad ani nevyklube trapný reklamní tah, jako tomu bylo v ČR při kauze SuperVáclav.

BEZ KOMENTÁŘE: Batman ze sídliště Sever v Dunajské StreděVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Chodím tak po sídlišti i po městě. Lidi si už zvykli, zdraví mně a chtějí společnou fotografii,“ uvedl muž, který si svůj batmanský převlek zhotovil sám a je na něj patřičně hrdý.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Batman je na sídlišti hotovým přeludem.

V okolí ho považují za podivína. „Žije tady od dětství. Po vystěhování neplatičů z nedaleké bytovky si tam obsadil jeden pokoj,“ ukazuje místní obyvatel na panelák bez oken. Pouze jedno okno je opravené a zdobí ho symbol Batmana. Neklamný znak, že zde bydlí netopýří muž.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pozor, zde bydlí Batman!

„Nemám topení ani elektřinu, ale nestěžuji si,“ říká Zoli, který přestává být po navlečení kostýmu Zoltánem Kohárim a představuje se jako Batman.

Batman je jeho vzor

„Mám tu postavu rád. Je to můj vzor. Moc se mi líbí Batmanovo auto,“ dodává skromně muž, který prožil celý život na sídlišti Sever. Po škole pracoval v místní konzervárně, ale o práci nedávno přišel.

„Pomáhají mi přátelé, abych měl co jíst a měl trochu peněz. Věřím, že město jednou ocení mé služby. Vždyť pomáhám udržet ve městě pořádek,“ říká Kohári, jehož snem je natočení krátkého filmu, v němž by bojoval proti zločinu, a jak říká, „špatným lidem“. Trápí ho, že jeho popularita vyvolala u některých obyvatel závist.

„Měli by mi být vděční. Vždyť policie nemůže být všude a na mně se mohou spolehnout,“ dodává při loučení. Následně vyskakuje na balkón v prvním patře a mizí ve svém batmanovském úkrytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám