Hlavní obsah

Stařenka vyjela autem na tříhodinovou cestu, po 19 hodinách skončila v rukou policie

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folkestone

Najít tu správnou cestu může být někdy skutečný oříšek. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila 83letá britská důchodkyně, když vyrazila na rodinnou svatbu. Cesta dlouhá 282 kilometrů by jí normálně trvala asi tři hodiny, kdyby ovšem nenabrala špatný směr. Po 19 hodinách bloudění tak zmatená řidička vjela na dálnici do protisměru a místo v Bristolu skončila v rukou policie.

Foto: Profimedia.cz

Důchodkyně vyrazila na 282 kilometrů dlouhou cestu, po 19 hodinách řízení skončila v rukou policie. Ilustrační foto.

Článek

Maureen Darvellová minulý týden stanula před soudem ve Folkestonu, kde svůj řidičský omyl, který se odehrál počátkem září, uvedla na pravou míru. Na cestě z Ashfordu do Bristolu, tedy z východu na západ ostrova, zabloudila a odbočila na jih do Bournemouthu. Jenže si chybu uvědomila až 180 kilometrů od domova.

Bloudila skoro 19 hodin, takže ji zmohla únava. Na chvíli zastavila na odpočívadle a pak vyrazila po stejné silnici dál. Prosvištěla ve svém Nissanu Micra kolem aut a najela rovnou na dálnici. Jenže v tu chvíli mířila na sever po dálnici vedoucí na jih. Asi po 11 kilometrech v protisměru ji nakonec zastavila policie, která obdržela nejedno hlášení od kolemjedoucích vyděšených řidičů.

Neobrátila se, protože chtěla na sever

„Paní Darvellová si na víceproudé silnici uvědomila, že jede opačně, takže v malé rychlosti přejela do rychlého pruhu u dělicí čáry a snažila se najít mezeru ve svodidlech, aby mohla přejet do správného směru,“ uvedla u soudu obhájkyně Victoria Urmossyová.

Na otázku, proč se zkrátka na silnici neotočila, Darvellová jednoduše odpověděla: „Protože jsem nechtěla jet na jih.“

Auto vymění za skútr

Důchodkyně, která za 50 let řízení dostala pouze jedinou pokutu, a to za rychlost, přiznala vinu za nebezpečné řízení. Soud jí podle deníku Daily Telegraph odebral řidičské oprávnění na 15 měsíců a stanovil celkovou pokutu včetně soudních výloh na 200 liber (6000 korun).

Po této zkušenosti se Darvellová rozhodla, že své auto prodá a pořídí si elektrický skútr pro seniory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám