Hlavní obsah

Řidič uvízl s luxusním porsche v betonu, snažil se vyhnout zácpě

– San Francisco
Novinky, Markéta Klánská

Řidiči mnohdy udělají cokoli, jen aby se vyhnuli dopravní zácpě. Jednomu Američanovi ve voze Porsche se ale únikový manévr opravdu nevyplatil. Zvolil zkratku přes rozkopanou ulici v San Francisku a zapadl se svým sportovním vozem do nezatvrdlého betonového povrchu.

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní porsche uvízlo v tuhnoucím betonu

 
Článek

V domnění, že se ve čtvrtek ráno šikovně vyhne zácpě, vyrazil řidič Porsche 911 oklikou. Poněkud nešťastně si ale vybral ulici Marina Boulevard, na které zrovna probíhaly stavební práce.

„Celý pruh vozovky byl ohraničen kužely. Řidič se tudy snažil proklouznout z vedlejší ulice. Beton vypadal na první pohled zatvrdle,“ uvedl na fóru cyklistů Paceline svědek incidentu s uživatelským jménem Bobswire.

Povrch silnice ale rozhodně pevný nebyl a sportovní automobil do něj lehce zapadl. Dělníci řidiči okamžitě přispěchali na pomoc a snažili se beton od kol auta odházet ještě předtím, než zatuhne.

Muž ani nevylezl ven

Řidič naproti tomu celou dobu zůstal uvnitř auta. Argumentoval tím, že nechce, aby mu beton natekl i do interiéru. Spíše ale nevylezl ven, aby nemusel přímo čelit posměškům přihlížejících. Uřízl si totiž opravdu velkou ostudu, jak je patrné i z komentářů k videu, které se na internetu objevilo v den nehody.

Pracovníkům stavby se nakonec podařilo Porsche 911 z nezatuhlého povrchu silnice vyprostit. Řidič ale podle deníku The Daily Mail nemohl odjet bez úhony. Brzdy i celý podvozek jeho auta musí projít důkladným čištěním a možná se budou muset některé součásti vozu vyměnit.

Přesná výše škody není známa, tento model auta ale stojí zhruba 70 000 až 140 000 dolarů (1 315 000 až 2 630 000 korun). Tomu tedy zřejmě budou odpovídat i náklady na čištění a nutné opravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám