Hlavní obsah

Hamburger, který "stojí za umření", strávníka málem zabil

Novinky, Jakub Kynčl
Las Vegas

Americký fastfood řetězec Heart Attack Grill (Infarktový gril) o sobě dal opět vědět. Hamburger z podniku, který je synonymem té nejnezdravější stravy, totiž málem jednoho z hostů usmrtil. Při pokusu o zdolání pokrmu zvaného Triple Bypass Burger (Trojitý bypass burger) utrpěl čtyřicátník infarkt.

BEZ KOMENTÁŘE: Hamburger svého strávníka málem zabil

 
Článek

Triple Bypass Burger má neskutečných šest tisíc kalorií a sám podnik ho nazývá hamburgerem, kvůli kterému "stojí za to zemřít". Nejmenovaný muž, který se pokusil o jeho zdolání v Las Vegas, byl zhruba v polovině ďábelského jídla, když ucítil enormní bolest na hrudníku. Na místo byla okamžitě přivolána záchranná služba, která muže odvezla.

Nechvalně proslulá restaurace s oblibou používá slogan "Pro dobrou chuť stojí zato i zemřít" a již dříve byla terčem kritiky za nezodpovědnou propagaci nezdravého stravování.

Foto: Heart Attack Grill

Pokud nahlédnete do menu restaurantu, pochopíte, co vás asi tak může čekat...

Majitel podniku Jon Basso popřel, že by byl celý incident jen skrytou propagací podniku.

"Ten gentleman mohl stěží mluvit. Potil se a evidentně trpěl. Cítil jsem se za něj hrozně, protože si ho někteří turisté fotili, jako by to byl nějaký kaskadérský výkon. I s naším trochu morbidním smyslem pro humor bychom se k takové reklamě nikdy nepropůjčili," zdůraznil Basso.

Obří burger obsahuje tři fláky hovězího masa, 12 plátků slaniny a běžně se podává s hranolky smaženými na sádle. Hamburger má zhruba 6000 kalorií a to ještě není tím nejdrastičtějším, co má podnik v nabídce. Jejich čtverný burger má dokonce ještě přes 2000 kalorií více. Průměrný muž by přitom měl denně pozřít právě jen oněch 2000 kalorií.

Foto: Profimedia.cz

V Heart Attack Grillu nazývají své hosty pacienty. Jejich kulinářská přání jim pak plní vhodně oblečené sestřičky smrti. Na snímku s Triple Bypass Burgerem

V loňském roce Infarktový gril přišel s kontroverzní reklamou právě na svůj čtverný hamburger. V ní nechyběla věta, že "v některých případech se může dostavit slabší smrt". V závěru roku pak společnost nabízela jídlo zdarma všem zákazníkům, které nazývá pacienty, vážícím přes 160 kilogramů.

Heart Attack Grill o sobě dal celosvětově smutně vědět, když loni počátkem března zemřel ve věku 29 let jeho hlavní propagátor Blair River, který vystupoval i v reklamách na restauraci. River zemřel na komplikace spojené se zápalem plic. Jeho životním cílem bylo natočit o vysoce kalorické stravě propagační film. Měřil 205 centimetrů a vážil 260 kilogramů.

Tlouštík Blair River v reklamě na Infarktový gril

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám