Hlavní obsah

Metař, který našel ve stoce drahé hodinky, objevil o kus dál další troje

Novinky, Jakub Kynčl

Pouliční uklízeč a metař Arron Large má štěstí. Když nalezl na začátku minulého týdne luxusní hodinky v hodnotě 635 tisíc korun, tak asi nečekal, že až se vydá s médii na místo nálezu, najde jen o kousek vedle troje další drahé hodinky. Na pravděpodobnosti tak nabírá varianta, že nešlo o náhodnou ztrátu hodinek, ale o lup.

Foto: Rolex

Členovi úklidové čety se podařil nález za statisíce. Následně učinil další podezřelý nález.

Článek

Arron Largeho chválila snad celá Evropa za jeho výjimečnou čestnost, když luxusní hodinky, které našel ve stoce, odevzdal na policii. [celá zpráva]

Příběh tím však neskončil. Large našel na totožném místě ještě další troje exkluzivní hodinky s podobnou hodnotou. Na místě se nacházely ještě jedny hodinky Rolex, jedny Omegy a jeden kus hodinek Franck Muller.

"Řekl jsem svému kolegovi, že mi to určitě neuvěří, ale že jsem našel další hodinky. Ten mi odvětil, ať sklapnu. Když jsem je zvedl a očistil, tak jsem si uvědomil, že to jsou další rolexky. Za malou chvíli poté jsem objevil další dvoje luxusní hodinky. Je to neuvěřitelné," konstatoval Large.

Policie tak nyní prošetřuje, jaký původ mohou všechny hodinky mít. Podle prvních zpráv se zdá, že zmizení prvních hodinek nahlášené nebylo a pokud se jejich právoplatný majitel nepřihlásí, připadnou šťastnému nálezci. To samé se může stát i s dalšími třemi kusy, pokud se nepotvrdí, že pochází z krádeže.

Čeká na verdikt policie

Nálezce nyní čeká, až policisté porovnají sériová čísla hodinek se záznamy loupeží, které mají k dispozici.

"Najít jedny hodinky ve stoce, to je jedna věc. Najít troje další pár centimetrů od sebe, to už je věc jiná. Samozřejmě nyní vyšetřujeme i tu možnost, že by mohly pocházet z nějaké krádeže či loupeže. Někdo je mohl ukrást a potřeboval se jich rychle zbavit a následně zapomněl, kam přesně je hodil," uvedl essexský vyšetřovatel Patrick Soontorn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám