Hlavní obsah

Student zbil zástupce ředitele kvůli chipsům

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lafayette

Vztahy studentů a učitelů mohou být velmi komplikované. Na jedné z amerických středních škol v Indianě v tomto týdnu dokonce vyústily ve rvačku. Potyčku spolužáka se zástupcem ředitele na chodbě školy natočil mobilem jeden ze studentů. Důvodem sporu byl pytlík brambůrků, který prolétl vzduchem a trefil zástupce do hlavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilná potyčka mezi studentem a učiteli

 
Článek

Čekání na vyučování v pondělí kolem osmé hodiny ráno vyústilo na Jeffersonově střední škole v Lafayette ve velmi nepříjemný incident. Studenti se jako obvykle shromáždili u knihovny a členové učitelského sboru na ně dohlíželi. Když tu najednou přistál na hlavě zástupce ředitele Rogera Francise pytlík brambůrků.

Francis se okamžitě snažil zjistit, odkud brambůrky přilétly. Podezřelého 17letého studenta vyzval, aby s ním šel do kanceláře. Student, jehož jméno nebylo zveřejněno, ale údajně vzdoroval. Francis tedy popadl mladíka za loket a snažil se ho odvést, ten se však bránil a na zástupce zaútočil.

Studenta musel odtrhnout jiný vyučující

Do sporu se připletl ještě přihlížející učitel Tim Hollendonner. Na videu, které na mobil natočil jeden ze studentů, je vidět, jak všichni tři dotyční leží na zemi. Vespod lze rozeznat Rogera Francise a na něm útočícího studenta, kterého se zase snaží odtrhnout Hollendonner.

Nikdo nebyl naštěstí během potyčky zraněn, pouze zasahující učitel utržil škrábance na nose a na ruce. Ředitel školy prozkoumal videozáznamy a je přesvědčený o tom, že jeho zaměstnanci udělali přesně to, co v dané situaci bylo třeba.

Zatčení, vyloučení a disciplinární řízení

„Záznam bezpečnostní kamery na chodbě školy odhalil, jak někdo skutečně hodil pytlík brambůrků, který trefil zástupce ředitele do hlavy. Nyní zkoumáme, zda šlo o záměr nebo nikoli. Student byl každopádně dočasně vyloučen, než padne definitivní rozhodnutí o jeho případném trestu,“ školní inspektor Ed Eiler z asociace škol v Lafayette.

Sedmnáctiletý student byl podle regionálního zpravodajského serveru jconline.com zatčen a nyní ve specializovaném ústavu pro mládež čeká na disciplinární řízení. Jeho přátelé ale stojí za ním, podle nich šlo zřejmě o velké nedorozumění.

„Byl to omyl, zkrátka jen mrskl brambůrky, které trefily zástupce do hlavy. Není to fér. Znám ho od šesté třídy, není to žádný potížista,“ obhajoval v rozhovoru pro regionální televizi WLFI svého kamaráda Gabriel Gualjahara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám