Hlavní obsah

Žokej smolař spadl již po 367. Už 42krát se zranil

Novinky, Jakub Kynčl

Asi jen těžko byste ve světě žokejů hledali někoho jako Choc Thornton. Tento Brit si ve své 17 let dlouhé profesionální kariéře způsobil zranění 42krát a z koně se k zemi poroučel uz 367krát, což je zhruba jednou za dva týdny.

Foto: Profimedia.cz

Choc Thornton při jednom ze svých pádů.

Článek

Třiatřicetiletý žokej si připsal poslední větší zranění na konto v prosinci, když si v Herefordu zlomil po pádu ruku. Od roku 1995 už si zlomil všech 24 žeber a zlomil či roztříštil si levou klíční kost třikrát a pravou klíční kost šestkrát. To je ale jen zlomek zranění, která Thornton kdy utrpěl.

Foto: Profimedia.cz

Choc Thornton spadl ve své kariéře už 367krát.

V červenci 2010 si utrhl vazy a šlachy v pravém koleni, v prosinci 2009 si ošklivě roztrhl ústa a musel si je nechat spravit 22 stehy. Při tomtéž pádu si vyrazil dva zuby a zlomil si další tři. Jindy si také pohmoždil ledviny či zlomil holenní kost.

Foto: Profimedia.cz

Choc Thornton přišel během své aktivní kariéry už k mnoha zraněním.

"V nedávné době jsem měl opravdu smůlu na vážnější zranění, ale možná je to jen proto, že stárnu, a tím pádem už neumím padat tak, jako dříve. Všichni žokejové musí počítat s pády a sem tam se to doopravdy stane. Myslím si ale, přímo doufám, že já už jsem si svůj podíl vybral," uvedl žokej, který se pravým jménem jmenuje Robert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám