Hlavní obsah

Na Valentýna bude v zoo oddán neobvyklý pár, zamilovaný beran a laň

– Peking

Zoologická zahrada v jihozápadní Číně uspořádá na svátek svatého Valentýna svatbu pro berana a laň, kteří se do sebe před třemi lety zamilovali a od té doby jsou nerozlučným párem. Uvedl to v pondělí čínský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Čínská zoo plánuje na svatého Valentýna neobvyklou svatbu, ženich je beran a nevěsta laň

Článek

Láska mezi oběma kopytníky se zrodila ve výběhu zoologické zahrady v Kchun-mingu v provincii Jün-nan, v němž žijí pohromadě vysoká zvěř a ovce. Ošetřovatelé se nejprve snažili pár rozdělit, ale nakonec dali zase zvířata dohromady, protože se nemohli dívat na to, jak jsou nešťastná.

Láska nezná hranic

Bizarní dvojice se od té doby prý každý druhý den páří, podle expertů ale potomky od ní nejspíš čekat nelze. "

Běžně se jelen axis indický páří jen v období páření. Ale tato dvojice se páří téměř každý den. Domníváme se, že to nedělají z důvodu rozmnožování, ale z lásky," prohlásila mluvčí zoo Li Li.

"Původně jsme měli velké dilema, zda je od sebe neoddělit, ale jejich vzájemná oddanost nás přiměla změnit názor a získala si podporu většiny lidí," uvedla dále Li Li.

"Nyní budou odměněni velkolepou svatbou, kterou si zaslouží," dodala.

Foto: Profimedia.cz

Velmi neobvyklý zvířecí pár se každý druhý den páří, potomků se ale nejspíš nedočká

Zoologická zahrada vydala na akci 500 vstupenek a k této příležitosti nechala vyrobit i 200 pamětních triček. Při svatebním obřadu budou beran a laň každý stát po jedné straně zdi a poté společně projdou branou, což bude podle zoo představovat prolomení tradičního pohledu na lásku. Nakonec se spolu podělí o mrkev.

Zoologická zahrada organizovala zvířecí svatby již dříve, tato ale bude první, která se bude týkat dvou různých živočišných druhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám