Hlavní obsah

Papež na vatikánském náměstí vymítal ďábla, tvrdí kniha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Papež Benedikt XVI. před třemi lety na svatropetrském náměstí ve Vatikánu vyléčil dva lidi z posedlosti ďáblem. Alespoň to tvrdí otec Gabriele Amorth, jenž se v Římě zabývá vymítáním satana.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

Papež podle jeho nové knihy ovšem o tom, že vymetl ďáblem posedlé duše dvou mužů, nevěděl. Dvojici prý asistenky před příchodem svatého otce posadily mezi tělesně hendikepované osoby. Muži, které jmenuje jako Marka a Giovanniho, se pak s příchodem Benedikta XVI. začali podle Amortha chovat podivně. „Mlátili hlavami o zem,“ napsal s tím, že strážci ze švýcarské gardy to viděli, ale nezasáhli.

Když potom jedna asistentka Giovanniho vyzvala, aby se uklidnil, odpověděl oslovený změněným hlasem, že není Giovanni. Na to údajně zasáhla papežova moc. „Papež to pozoroval z dálky. Pozvedl ruku a požehnal všem čtyřem. Pro ty posedlé to bylo jako zuřivý otřes, taková rána pro jejich těla, že byli mrštěni tři metry dozadu. Přestali výt, ale nekontrolovatelně plakali,“ napsal Amorth. Papež si podle něj ani neuvědomil, že právě bojoval s ďáblem.

Šestaosmdesátiletý Amorth tvrdí, že on sám vyléčil tisíce lidí z posedlosti ďáblem. V minulosti také proslul výroky, že jóga a příběh o čarodějnickém učni Harrym Potterovi jsou ďáblovy výtvory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám