Hlavní obsah

Mám syndrom líné krávy, tvrdí žena ve videu parodujícím zneužívání dávek

Novinky, Jakub Kynčl

Satira slaví stále stejný úspěch i v dnešní době. Výkon neznámé britské amatérské herečky Gill Jordanové (43) má úspěch nejen ve Velké Británii, ale ve všech zemích, kde si lidé rádi dobírají své dlouhodobě nepracující spoluobčany s neochotou najít si práci. Žena se v rádoby dojemném klipu přiznává, že jí lékaři diagnostikovali syndrom líné krávy.

Doreen trpí syndromem líné krávy

 
Článek

Satirické video si tvrdě dobírá britské občany, kteří žijí pouze ze sociálních dávek a nemají nejmenší zájem pracovat. Žena ve videu sehrála fiktivní matku dvou dětí Doreen, která se svěřuje se svým "dojemným" příběhem. Uvádí, že je závislá na podpoře, ale důrazně si stěžuje na únavu plynoucí z neustálého otvírání obálek se šeky s podporou.

Se silným přízvukem typickým pro okolí Birminghamu a Wolverhamptonu lamentuje nad tím, jak těžko se hledá práce, když někdo trpí syndromem líné krávy tak jako ona. Ten musí prý léčit pravidelnými dávkami heroinu a kokainu.

Reakce na klip se různí

Názory na satirické video se však výrazně liší. Zatímco někteří se u něj královsky baví, jiní poukazují na vážnost celé problematiky. Upozorňují na to, že by se měl problém řešit a nikoliv banalizovat podobnými humornými skeči.

Fanoušci pak naopak herečku chválí za její skvělý herecký výkon. Matka tří dětí Gill Jordanová je chválou velmi dojata a říká, že jejím velkým snem je mít v televizi vlastní satirickou show. První krok udělala více než dobrý. Celé video můžete vidět v angličtině zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám