Hlavní obsah

Nejmenší žena na světě měří 62,8 centimetru a chce do politiky

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Nejmenší žena světa Jyoti Amgeová ukázala, že i se svým vzrůstem 62,8 centimetru může mít velké ambice. Maličká Indka se zapojila do politiky. Veřejně podpořila stranu MNS (Maharashtra Navnirman Sena) v nadcházejících volbách v Bombaji.

Malá velká Jyoti Amgeová krátce po udělení Guinnessova rekordu

Článek

Teprve osmnáctiletá mladá žena, která byla v prosinci na své narozeniny oficiálně uznána Guinnessovou knihou rekordů jako nejmenší žena světa, byla v ulicích Bombaje přivítána s nadšením. Aby v davu příznivců pravice byla vidět, zvedl ji na dlani do vzduchu mohutný, 220 centimetrů vysoký zápasník „Velký Khali“ a dav bouřil.

Nicméně skromná dívka se slávy spíše bojí, nechce, aby se díky svému vzrůstu stala slavnou. „Jedním z mých problémů je, že ať přijdu kamkoliv, lidé se ke mně chovají jako k celebritě. Kdybych nebyla nejmenší ženou světa, tohle by se nestávalo.“

Malá velká Jyoti Amgeová

Jyoti váží pouhých 5,5 kg, pouze o čtyři kila více, než při svém narození. Kromě netradičního vzhledu trpí také vadou hlasivek, které se přestaly vyvíjet po jejích prvních narozeninách. Její kosti jsou křehké a pravděpodobně bude muset být pod dohledem lékařů do konce života.

Zda její politická podpora pomůže pravicové straně MNS, se teprve ukáže. Ona sama by se politické kariéře nebránila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám