Hlavní obsah

Kvůli dětem dribloval 11 dnů a urazil 370 kilometrů

Novinky, Markéta Klánská
Sendaj

Japonský basketbalový fanoušek Hiroši „Morris“ Morioka ve středu 18. ledna rozjel netradiční charitativní akci. Vzal si basketbalový míč a začal driblovat. Z centra Tokia se pak začal přesouvat dál a dál, až nakonec urazil 370 kilometrů. Trvalo mu to 11 dnů, ničeho ale nelituje, dělal to pro dobrou věc.

Japonec dribloval s basketbalovým míčem 370 kilometrůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

V neděli 29. ledna dorazil Morioka do Sendaj na severu země. Cestou shodil šest kilogramů váhy a jistě si chvílemi sáhl na dno svých sil. Úkol, který si předem stanovil, však dokončil, aby podpořil školy v prefektuře Miyagi, které 11. března 2011 zasáhla ničivá vlna tsunami.

Charitativní projekt s názvem „Dětský úsměv“ měl vytěžit peníze, aby se mohly nakoupit basketbalové míče pro studenty. Morioka tím chtěl upozornit na nedostatek sportovních programů pro děti v celé oblasti Tohoku.

„Jak se dalo předpokládat, děti z oblasti Tohoku neměly od té tragické události možnost pořádného sportovního vyžití. Doufám, že jim tento projekt pomůže, aby si opět mohly sport užívat,“ řekl agentuře Reuters Morioka.

Míč skončil na stadiónu v Sendaj

Vytrvalý Japonec, který už dříve podnikl s basketbalovým míčem například cestu z Tokia do Kjóta, přijímal během výpravy zprávy i finanční prostředky od příznivců. Svým jednáním mnohé lidi inspiroval. V cíli ho tak přivítaly desítky fanoušků, kteří ho povzbuzovali až do poslední chvíle, kdy přeťal cílovou pásku před vchodem na stadión v Sendaj.

„Hodně lidí mi fandilo, jak na ulicích, tak na internetu. Proto jsem to nemohl vzdát, musel jsem pokračovat. Všechna ta podpora lidí je nyní součástí mého míče. Musel jsem se tedy ujistit, že tento míč doputuje až do úplného cíle,“ řekl v závěru své cesty Morioka.

Finální částka, kterou svým driblováním Japonec vybral, ještě není známá. Jisté ale je, že všechny utržené peníze půjdou na podporu dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám