Hlavní obsah

Policista vytáhl z potápějícího se auta dvě ženy, jeho čin zachytila kamera

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

V noci z pátku na sobotu se z šerifova zástupce z texaského Rockwallu stal hrdina. Když kolem jedné ráno hlídkoval u břehů jezera na předměstí Dallasu, naprostou náhodou si všiml potápějícího se auta. Na poslední chvíli z něj vytáhl dvě mladé ženy.

BEZ KOMENTÁŘE: Zástupce šerifa na poslední chvíli vytáhl z potápějícího se auta dvě ženy

 
Článek

„Viděl jsem na zadním sedadle dvě ženy. Okamžitě mě napadlo, že je musím dostat ven,“ uvedl Keven Rowan z rockwallské kanceláře šerifa.

Jen několik okamžiků předtím, než k jezeru u Robertsonova parku Rowan dorazil, si 20letá řidička vozu spletla molo se silnicí a najela přímo do vody. Ngac Do z Garlandu měla v tu chvíli v autě ještě svou o rok starší sestřenici Nhi Tranovou, obě jely z večeře a cestou domů zabloudily.

Shoda náhod

Kdyby však Rowan hlídkoval pouze ze služebního vozu, nikdy by auto v jezeře nenašel. Naštěstí se vydal až na molo, odkud si všiml světel ve vzdálenosti asi deset metrů od břehu.

„Nevím, co se to dělo. Myslím, že ještě nenadešel pro ta děvčata čas. Byl jsem zkrátka ve správnou dobu na správném místě,“ okomentoval ideální načasování Rowan, který slouží na pozici zástupce šerifa už pět let.

Marné volání o pomoc

Obě mladé vietnamské ženy, které se do Texasu přestěhovaly teprve nedávno kvůli studiu na vysoké škole, prožívaly v autě opravdu krušné chvíle. Snažily se dostat ven, ale marně. Nepomohlo ani volání o pomoc.

„Volaly jsme na tísňovou linku a dokonce dvakrát. Neustále se mě ale ptali, kde přesně se nacházíme. Jenže já nevěděla, kde vlastně jsme,“ řekla Do s tím, že se v tu chvíli nejvíc bála o svou sestřenici, která neumí plavat.

„Myslela jsem, že tam umřu. Opravdu hodně jsem se bála,“ dodala k tomu Tranová.

Osudy dívek měl ve svých rukou

Rowan přivolal posily, popadl speciální kladívko a skočil do jedenáctistupňové vody. Po celou dobu nechal běžet kameru u předního skla služebního vozu, která jeho záchrannou misi natočila.

„Hlavy měly přitisknuté ke střeše auta a křičely na mě, ať si pospíším,“ uvedl v rozhovoru pro regionální televizi WFAA Rowan. Dorazil k nim právě včas. Vytáhl je jen vteřiny předtím, než auto zmizelo pod hladinou.

„Je naprosto neuvěřitelné, že se v tu chvíli na tom místě objevil. Kdyby tam nebyl, dívky by bezesporu utonuly,“ řekl šerif okresu Rockwall Harold Eavenson.

„Ráda bych mu poděkovala. Zachránil nám životy a to ani netuším, jak nás mohl najít,“ řekla na závěr Do.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám