Hlavní obsah

Kocour zdržel let o dlouhé čtyři hodiny, uvelebil se v kokpitu

– Halifax
Novinky, Markéta Klánská

Minulou středu na desítky cestujících společnosti Air Canada čekalo nemilé překvapení. Let z Halifaxu do Toronta byl totiž odložen, a to na dlouhé čtyři hodiny. Zdržení však nezpůsobilo počasí, ani technická závada nebo podezření na teroristický útok. Na vině byla kočka, respektive kocour jménem Ripples, který si udělal výlet do pilotní kabiny.

Kocour vlezl do kokpitu letadla a zdržel let o čtyři hodinyVideo: Novinky/ctv.ca

 
Článek

„Jeden z pasažérů cestoval s kočkou, kterou měl v plastovém přepravním boxu. Nějakým způsobem se ale podařilo kočce uniknout. Nevěřili byste tomu, ale dostala se až do kokpitu,“ uvedl mluvčí letiště v Halifaxu Peter Spurway.

Debbie Harrisová, majitelka desetiletého Ripplese, si nevšimla, že západka na mřížce přepravního boxu není pořádné uzavřená. Incident ji tedy značně vyvedl z míry.

„To je jeho první a také poslední výlet! Už nikdy nepoletí,“ řekla s úsměvem Harrisová.

Pracovníci museli rozebrat část kokpitu

Spurway uvedl, že dveře do kokpitu občas zůstávají otevřené, když se pasažéři naloďují na palubu. Pro Ripplese tak nebylo těžké pilotní kabinu najít a vměstnat se do prostoru pod přístrojovou deskou.

Několik cestujících se podle Harrisové snažilo mourovatého kocoura chytit, ale marně. Všichni tedy museli opět vystoupit, aby si údržbáři mohli s vyplašeným zvířetem poradit.

„Pracovníci museli odstranit některé panely a rozebrat určité díly kokpitu, aby se mohli ke kocourovi, který byl určitě traumatizovaný, dostat,“ uvedl dále pro televizi CTV Spurway.

Čtyři hodiny a tisíce dolarů

Letadlo tak z Halifaxu neodstartovalo v 5:40 ráno, jak bylo v plánu, ale až v deset hodin. Kocourovi se však naštěstí nic nestalo.

„Je to velmi neobvyklé. Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel. Určitě se to už někde stalo, tady v Halifaxu je to ale nepochybně premiéra,“ dodal na závěr Spurway.

Jakkoli se může zdát, že jde o úsměvnou příhodu, představitelům společnosti Air Canada však do smíchu nejspíš nebylo. Aerolinky totiž podle televize CTV přišly o tisíce za ztracené mzdy a za to, že musely přebookovat některým cestujícím letenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám