Hlavní obsah

Osamělý milionář odkázal svému šoférovi milión dolarů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký milionář Alan Meltzer žil v přepychovém bytě v newyorské prestižní čtvrti Park Avenue. Když loni v říjnu zemřel, tak nikdo netušil, komu své jmění odkázal. Krátce před smrtí se totiž rozvedl a bylo jasné, že jeho bývalá žena neuvidí z jeho jmění ani cent.

Milionář Meltzer rád hrával poker o miliónové částky

 
Článek

Závěť Alana Meltzera promluvila po jeho smrti poměrně jasně. Meltzer, který o sobě v posledních letech dal vědět na milionářských pokerových turnajích a pokerových televizních show, odkázal milión dolarů (přes 19 miliónů korun) svému řidiči, 54letému otci pěti dětí Jeanu Labordemu.

Bývalý vlastník nahrávací společnosti však myslel i na svého vrátného Chamila Demiraje, kterému odkázal polovinu toho, co svému řidičovi.

Podrželi ho při rozvodu

Meltzer zemřel v říjnu ve věku 67 let, zhruba rok po rozvodu se svou ženou Dianou, se kterou strávil 13 let svého života. Jeho poslední vůle však byla zveřejněna až na počátku tohoto týdne. Oba Meltzerovi zaměstnanci, kteří jsou v závěti zmínění, mu prý byli významnou oporou během psychicky náročného rozvodu.

"Nevím, co budu s těmi penězi dělat, ale jednu věc vím jistě. Každý rok mu přinesu na hrob květiny," uvedl zbohatlý šofér.

"Vždy za všech okolností vtipkoval a nikdy k nikomu nepřistupoval povýšeně. Ano, zanechal mi peníze, ale radost z toho nemám, protože to znamená, že už není mezi námi. Oceňuji to. Byl to můj dobrý přítel a já jeho. Je to překvapení. Ať odpočívá v klidu a míru, více není co říci," dodal bývalý Meltzerův portýr Demiraj.

Exmanželka: Ať si to dá třeba nějakým flákačům

Bývalá paní Meltzerová však byla na slovo skoupá. Médiím řekla, že není její záležitostí řešit, zda její exmanžel zanechal jmění nějakým budižkničemům.

"Ať si to zanechal, komu chtěl. Nemůže mi to být ukradené více. Pokud to chce dát nějakým vandrákům, tak ať si jim to dá. Může to dát, komu chce. Jsme rozvedení a on je mrtvý," citoval New York Post Meltzerovu exmanželku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám