Hlavní obsah

Za oknem bouraného penziónu se objevil duch mrtvé majitelky

Novinky, Jakub Kynčl

Abyste duchy viděli, musíte v ně věřit, říká známé duchařské přísloví. To by se dalo přenést i na případ, který se odehrál v britském Kendalu v hrabství Cumbria. Tam byl bourán starý penzión a dělníci si jej krátce před zbořením fotili. Ačkoli v domě nikdo nebyl, na snímku se zdálo, že je za oknem podivná postava. Majitel si je jistý, že šlo o ducha jeho matky.

Foto: metro.co.uk/Cascade News

Muž tvrdí, že podivná postava za oknem má jasné rysy jeho loni zemřelé matky.

Článek

Ve chvíli, kdy otec dvou dětí David Grimshaw spatřil fotografii podivné osoby za oknem, vytřeštil oči a vyděšeně pronesl: "To je má matka."

Davidova matka Frances zemřela v loňském roce ve věku 87 let. Její 59letý syn má za to, že na fotografii je její duch, a odmítá se nechat přesvědčit o rozumnějším vysvětlení, které mají pro snímek všichni ostatní - že postava je pouhým odrazem světla.

Dělníci cítili mrazení

"Jsem si jistý, že je to ona. Přesně v tomhle pokoji postávala celé hodiny a telefonovala. Byla to recepce penziónu a právě tam přijímala veškeré objednávky. Navíc nosívala šaty se světlou mašlí, která je na tom snímku jasně patrná. Byla by zničená, kdyby věděla, že jde dům do demolice. Možná právě proto se zde objevila," uvedl Grimshaw.

Skutečností zůstává, že se na místě demoliční tým necítil dobře a cítil zvláštní mrazení. Vedoucí demolice Robert Johnson, který pořídil fotografii, si všiml podivné postavy až doma, když se na snímek podívala i jeho žena.

Lustr se samovolně hýbal

"Na té postavě jsou vidět i náušnice. Nikdy jsem nic takového neviděl, ale ta fotka je docela jasná. Vždy jsem byl v této oblasti skeptik, ale teď asi budu muset začít na duchy věřit," uvedl Johnson.

"Den předtím, než jsme pořídili ten snímek, jsem si všiml, že se lustr samovolně hýbe," uvedl jeden z dělníků Stuart Shan, který informoval, že je penzión bourán proto, aby se uvolnilo místo pro velkou komerční budovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám