Hlavní obsah

Zmatená stařenka si spletla koleje se silnicí, dojela autem až k vlakové stanici

– Brockenhurst
Novinky, Markéta Klánská

Není nic neobvyklého, když si někdo při řízení splete cestu a vjede na jinou silnici. Pětaosmdesátiletá britská důchodkyně si to však tento čtvrtek namířila s autem rovnou na koleje. Jela po nich asi 50 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Důchodkyně zpanikařila za volantem a vjela na koleje. Její auto museli ze železnice odstraňovat jeřábem

Článek

Babička zrovna vezla svého 20letého vnuka na zastávku ve vesnici Brockenhurst v anglickém hrabství Hampshire, když ji zmátl železniční přejezd. Místo toho, aby pokračovala dál po silnici, vjela přímo na koleje. Zpanikařila a pokračovala dál v cestě. Zastavila až téměř na železniční stanici.

Kolem 9:35 ráno na místo dorazili zástupci dopravní policie i policie v Hampshiru a rozrušenou ženu i jejího vnuka vytáhli do bezpečí. Ve chvíli, kdy jejich stříbrný Renault Clio zvedal jeřáb z kolejí, však musela být rušná železniční trasa mezi Bournemouthem a Londýnem uzavřena.

„Na místo dorazila i ambulance. Nikdo sice neutrpěl žádná zranění, oba cestující ale byli v šoku. Jejich auto bylo odstraněno z kolejí a běžný vlakový provoz byl obnoven v 11:18 dopoledne,“ uvedl mluvčí britské dopravní policie.

Nikdo tomu nemohl uvěřit

Svědci události posléze uvedli, že ti dva v autě měli skutečně ohromné štěstí, že se jim nic nestalo.

„V ranních hodinách je ta trasa velmi rušná. Každých 30 minut sem přijíždí nějaký vlak, nebo tu bez zastavení prosviští londýnský expres. Signální stanice je ale naštěstí velmi blízko od místa, kde stařenka zaparkovala, takže bylo zřejmě možné spustit okamžitě alarm,“ řekl deníku The Daily Mail Alex Capozza, pracovník místní pizzerie.

„Když jsem to viděl, nemohl jsem uvěřit, že po kolejích jede auto. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal. Přiznám se, že mě to trochu pobavilo,“ dodal na závěr Capozza.

Reklama

Výběr článků

Načítám