Hlavní obsah

Mladík dělal celý rok salta, aby vyhrál dva tisíce

Novinky, Markéta Klánská
Sparta

Jednadvacetiletý Američan uzavřel se svým otcem neobvyklou sázku o 100 dolarů (1960 korun). Od 1. ledna 2011 musel každý den v roce provést minimálně jedno salto vzad. Každý jednotlivý skok za pomoci přátel pečlivě dokumentoval, aby mohl svou výhru prokázat. Tento týden pak na internetu zveřejnil sestřih těch nejlepších salt.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík každý den v roce předváděl salto vzad

 
Článek

Sam Morrison ze Sparty v New Jersey začal na Nový rok 2011 plnit sázku. Při návratu z rodinné dovolené v Karibiku vystřihl na jezdícím pásu letiště JFK v New Yorku salto vzad. Každý den pak na nejrůznějších místech vytrvale předváděl další a další salta. Skákal ve městech i v přírodě a vrhal se do vody i do sněhu. Nechal se u toho natáčet a jednotlivá videa pak zveřejňoval na svém blogu.

Někdy to nešlo

Zprvu se sice zdálo, že to bude hračka, nakonec ale bylo všechno jinak. Nešlo totiž pouze o test fyzických schopností, ale také o zkoušku duševní odolnosti.

„Jedno salto vzad sice zabere zhruba čtyři vteřiny, stejně tak rychle se na něj dá ale i zapomenout. Když jsem třeba zjistil, že je 23:47 a ten den jsem ještě salto nestihl, bylo velmi těžké vylézt z vyhřáté pohovky a venku v zimě předvádět atletický výkon,“ napsal na svém blogu Morrison.

„Některé dny jsem se na to vůbec necítil,“ přiznal navíc zpravodajskému serveru Post Standard 21letý student.

Odměna byla sladká

Jeho vytrvalost ale nakonec přinesla ovoce. Po 364 dnech přišel konečně Silvestr a s ním i konec roku. Na bowlingovém turnaji, který Samova rodina pravidelně pořádá, předvedl své poslední salto vzad roku 2011 a zaslouženě si u svého otce vyzvedl finanční odměnu.

„Vždycky jsem podporoval určitý druh bláznovství v životě. Možná právě proto mě Sam vzal za slovo,“ uvedl pro server Post Standard Mitch Morrison.

Co kontinent, to jedno salto vzad

Sam Morrison by měl v roce 2013 dokončit studia informatiky na univerzitě ve městě Syracuse ve státě New York. Na akrobatický kousek, kterému se naučil o prázdninách v Severní Karolíně, však nechce zanevřít. Rád by předvedl salto vzad na každém světovém kontinentu počínaje Severní Amerikou.

„Vystřihnout backflip na každém kontinentu bude asi můj životní cíl. Cesta na Antarktidu je totiž nesmírně drahá. Něco mi tedy říká, že v brzké době nebudu mít tolik peněz a času, abych to mohl uskutečnit,“ dodal na závěr Sam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám