Hlavní obsah

Srdce, které zdravotníci vyklopili na chodník, zachránilo mladou ženu

– Mexico City
Novinky, Markéta Klánská

V polovině ledna oblétlo světová média video, na kterém mexičtí zdravotníci vyklopili na chodník srdce připravené k transplantaci. Stali se kvůli tomu terčem kritiky a posměchu, svůj omyl ale vzápětí napravili. Transplantace proběhla úspěšně a zmíněné srdce už pravidelně bije v těle mladé ženy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Srdce, které záchranářům vypadlo při převozu na chodník, už bije v těle mladé ženyVideo: Reuters

 
Článek

Osud srdce, které těsně před transplantací zdravotníci málem znehodnotili, sledovala nejedna televize. Ukázalo se, že operace proběhla úspěšně a tělo mladé pacientky darovaný orgán přijalo.

Toto úterý, tedy necelé dva týdny po zákroku, se tak mohla Erika Hernandezová konečně představit světu. A jak se zdá, daří se jí dobře.

Před kamerami neskrývala svůj vděk

„Jsem velmi šťastná a nadšená. Nemohu tomu uvěřit. Posílám své díky člověku, který mi to srdce daroval. Díky němu jsem tady. Jsem vděčná jeho rodině,“ uvedla pro agenturu Reuters Hernandezová, která se 20 let svého života potýkala s vrozenou srdeční vadou.

Zachránil ji až 24letý dárce, který zemřel při dopravní nehodě. Jeho srdce pak putovalo 450 kilometrů ze státu Guanajuato do Mexico City, kde už na něj na operačním sále Hernandezová čekala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám