Hlavní obsah

Řidič vyhrožoval smrtí cyklistovi, kamera na přilbě ho natočila

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Feltham

Myslíte si, že je kamera na helmě úplná zbytečnost? Jeden britský cyklista by s vámi asi tak úplně nesouhlasil. Po více než roce nyní vyhrál soudní spor s agresivním řidičem, který na něj nejdříve bezohledně najížděl a následně mu vyhrožoval smrtí. Hlavním důkazem byla přitom nahrávka, kterou cyklista pořídil kamerou, kterou měl připevněnou ke své helmě.

Řidič vyhrožoval cyklistovi smrtí, teď za to musí zaplatit

 
Článek

Pětadvacetiletý řidič Scott Lomas z britského Felthamu byl konečně soudně uznán vinným z vyhrožování vůči cyklistovi. Měl tu smůlu, že se zachoval agresivně k advokátovi Martinu Porterovi, který si celý incident natáčel na kameru, kterou měl umístěnou na helmě. Právě tyto záběry byly klíčovým důkazním materiálem.

Martin Porter mířil na kole z hrabství Berkshire do Londýna. Během jízdy ho začal urážet Scott Lamas, který ho necitlivě předjížděl ve svém vozidle.

Lamas vyslal vůči Porterovi značné množství nadávek, přičemž zcela jasně použil i výhrůžku smrtí. Soud nakonec udělil řidiči pokutu ve výši 250 liber (7600 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám