Hlavní obsah

Kocoura prostřelili šípem, dostal jméno Amorek

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Je až zarážející, jak se někteří lidé dokážou zachovat ke zvířatům. Obyvatelé Houstonu v Texasu nalezli na ulici zrzavého kocoura, kterého někdo skrz na skrz prostřelil šípem. Ve čtvrtek ho převezli na veterinární stanici, kde se raněné zvíře nyní úspěšně zotavuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Kocour dostal jméno Amorek poté, co ho kdosi prošpikoval šípem

 
Článek

„Byl to šok, když jsem viděla ten šíp, jak prochází skrz kočičí tělo,“ uvedla pro televizi KHOU Trudy Bennettová z veterinární kliniky v Houstonu.

Kocour, který od ošetřovatelů dostal příznačné jméno Amorek (Cupid), byl následně převezen na operační sál. Ukázalo se, že šíp jako zázrakem nezasáhl žádné důležité orgány. Prošel "jen" skrz kocourovy svaly a jednu lopatkovou kost, proto ho bylo možné bez komplikací vytáhnout.

Amorův šíp a poselství lásky

„Nejvíce se bojím toho, že nějaké děti dostaly k Vánocům luk a nyní pobíhají kolem, aniž by s ním uměly zacházet,“ svěřila se se svými obavami Bennettová.

Není známo, kdo kocoura postřelil. Jasné však je, že jeho šíp nenesl poselství lásky. Až se zotaví, najde snad zrzavý kocour rodinu, která ho bude milovat. Pracovníci houstonského útulku Purr Paws ho totiž dali k adopci.

„Byl naprosto vyděšený. Přestože si ale prošel vším tím trápením, stále věří lidem. Chce jen být milován,“ dodala na závěr Bennettová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám