Hlavní obsah

České vysokoškolačky bojovaly v plavkách o postup do finále Miss Academia

Novinky, Michaela Cmíralová, Karolína Vrbasová
Praha

V Praze proběhl casting soutěže o nejkrásnější studentku České republiky. Na rozdíl od jiných soutěží miss tato slibuje finalistku, která bude nejen krásná, ale zároveň i chytrá. Účastnice musely podstoupit test inteligence a také prokázat, že se umí nosit v plavkách.

České vysokoškolačky bojovaly v plavkách o postup do finále Miss AcademiaVideo: Novinky

 
Článek

Do soutěže se přihlásilo více než pět set dívek. Hodně z nich ale na poslední chvíli ztratilo odvahu a na castingu už tak velká konkurence nebyla. Na druhou stranu se ukázaly i takové dívky, které kvůli účasti v soutěži předvedly opravdu maximum, dokonce třeba ujely několik kilometrů na řídítkách kola. To byl případ Mariky, která poté, co se porouchala vlaková souprava, musela sednout kamarádovi na kolo, aby casting vůbec stihla.

Součástí prvního kola castingu byl vědomostně inteligenční test, rozhovor s odbornou porotou a promenáda v plavkách. „Polovinu hodnocení tvoří inteligenční test, ve kterém bylo třicet otázek na téma všeobecných znalostí, kulturního přehledu, ale i něco z logiky,“ popsala Zuzana Brátová, manažerka projektu Miss Academia 2012.

Foto: Novinky

Účastnice castingu Miss Academia 2012

Do finále postoupí jen deset šťastných dívek, které se spolu utkají na slavnostním galavečeru 23. dubna ve Zlíně. Vítězka si kromě vstupu do světa modelingu a příležitosti seznámit se s lidmi z praxe může splnit i svůj sen stát se minimálně na období jednoho roku královnou a ikonou všech vysokých škol v České republice. “Soutěž pro mě byla novou zkušeností do života a úspěchem, na který jsem nesmírně pyšná,” říká loňská Miss Academia 2011 Pavlína Kadlecová.

Foto: Novinky

Účastnice Miss Academia 2012

Letos navíc soutěž nově spolupracuje i s organizací Člověk v tísni, skrze kterou se může vítězka realizovat i v oblasti rozvoje školství v zemích třetího světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám