Hlavní obsah

Šest hasičů se snažilo dostat ze střechy uprchlého tygra, byl plyšový

Novinky, Markéta Klánská
Houston

Houstonská tísňová linka byla tuto středu zavalena telefonáty vyděšených obyvatel. Nezávisle na sobě hlásili, že na střeše opuštěného hotelu leží velký tygr. Na místo okamžitě dorazil jeden hasičský vůz s celou posádkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Šest hasičů zachraňovalo ze střechy tygra, byl však plyšový

 
Článek

Záchranná akce, na které se podílelo minimálně šest hasičů, však ztratila smysl krátce po svém začátku. Když se dva záchranáři velmi opatrně přiblížili na vysokozdvižné plošině k divoké šelmě, zjistili, že je to ve skutečnosti plyšová hračka.

Jakmile si byli jisti, že nehrozí žádné nebezpečí, shodili tygra na zem. Jejich kolegové se šelmy chopili a pro pobavení okolí s ní zkoušeli ještě zápasit.

Plyšák málem způsobil nehodu

Televize KTRK uvedla, že není jasné, jak se plyšový tygr na střechu opuštěného hotelu dostal. Podle posádky ale musel být odstraněn. Rozptyloval totiž kolemjedoucí řidiče, kteří tak mohli způsobit dopravní nehodu.

Texaští hasiči touto svou akcí nápadně připomínají své kolegy z Velké Británie, kteří koncem května loňského roku lovili nebezpečného bílého tygra. Povolali do akce dokonce i helikoptéru a ozbrojené policisty, aby dospěli k trapnému zjištění, že se ženou pouze za plyšovou hračkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Místo uprchlého tygra honila britská policie plyšovou hračkuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám