Hlavní obsah

Renée Zellwegerová byla několik hodin hvězdou Berlinale

Právo, Věra Míšková
BERLÍN

S četnými omluvami, které jen rozmazaly fakt, že absence hvězd na začátku Berlinale byla opravdu považována za problém, přijela minulý víkend do Berlína na pár hodin Renée Zellwegerová. Představitelka jedné ze tří nejdůležitějších rolí zahajovacího filmu Návrat do Cold Mountain je za postavu Ruby nominovaná na Oscara v kategorii vedlejší ženská role.

Článek

S vlasy staženými do culíku, v džínách a svetru přiletěla z londýnského natáčení Bridget Jonesové, ale berlínské publikum ji vlastně ani nezahlédlo. Jen zapózovala fotografům, na půl hodinky byla na narychlo svolané minitiskovce předhozena zhruba dvaceti novinářům a zase odjela ke své nové roli.

"Popravdě řečeno, Návrat do Cold Mountain už je pro mne minulost. Kdybych ji dostala já nebo někdo jiný ze sedmi nominovaných Oscara, brala bych to jen jako poděkování všem lidem, kteří se na filmu podíleli. Jinak je celý tento rok zasvěcen Bridget Jonesové," přiznala herečka, ale přesto se vzápětí o snímku režiséra Anthonyho Minghelly z americké občanské války rozpovídala s nebývalým zaujetím.

"Znám tu látku velmi dlouho, rodiče mého kamaráda se přátelí s autorem knihy, takže jsem ji četla dřív, než vyšla. Mluvili jsme tehdy o tom, že by podle ní mohl vzniknout skvělý film, a já jsem uvažovala, že bych byla jeho producentkou. O roli pro sebe jsem tehdy vůbec nepřemýšlela, jen jsem se chtěla podílet na adaptaci knihy o muži, který odejde z války, aby se dostal za ženou, která na něj čeká," řekla Renée.

"Jenže kniha pak měla takový úspěch, že cena za filmovací práva vzápětí vylétla na milión dolarů. A i když jsme doma vysypali všechny kasičky, bylo to na mě moc," zasmála se Zellwegerová, pro kterou by dnes už taková cena jistě nepředstavovala problém. 

Ještě jednou Bridget

Po světovém úspěchu Deníku Bridget Jonesové, kdy dokázala i zprvu pobouřené Angličany přesvědčit, že třicetiletou Londýňanku z jejich milovaného bestselleru může hrát dívka z Texasu, se začalo samozřejmě uvažovat o zfilmování druhé knihy Bridget Jonesová: S rozumem v koncích.

"Nejdřív jsem tomu moc nakloněná nebyla. Nemám ráda, když se točí pokračování filmů jen proto, že jednička měla úspěch - většinou to bývá nastavovaná kaše. Takže jsem se hodně ptala sama sebe, proč bych to měla znovu hrát. Je fakt, že jsem přitom zároveň cítila, že to je jiný případ - tentokrát nejde o přidělané pokračování, ale existují dvě knihy téže autorky, takže vlastně adaptujeme nové literární dílo."

"Když jsem pak točila Chicago, objevily se v tisku nepotvrzené zprávy, že jsem podepsala smlouvu. Nejdřív mi to bylo nepříjemné, ale když za mnou začali chodit lidi ze štábu a říkali, jak je to skvělé, nakonec mě vlastně oni přesvědčili."

Film Bridget Jonesová: S rozumem v koncích bude mít v Česku premiéru koncem listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám