Hlavní obsah

Pes lovil racka a zřítil se z 30metrového útesu, zázračně přežil

– Swanage
Novinky, Jakub Kynčl

Říká se, že jsou to kočky, kterým se s jejich devíti životy daří zázračně unikat smrti. Sem tam se však usměje štěstí i na psa. Štěstí v neštěstí měl nyní roční kříženec kokršpaněla Bobby, který se zřítil z útesů nedaleko britského městečka Swanage. Lovil racka a činností byl natolik zaujat, že ztratil přehled, kde končí pevná zem.

BEZ KOMENTÁŘE: Pes přežil pád ze třicetimetrového útesuVideo: RNLI

 
Článek

Bobby zázračně unikl smrti, když se při lovu zřítil se z 30metrového útesu. Měl ovšem obrovské štěstí, přistál na hromadě řas vyvržených z moře. Zlomil si pouze dráp na noze a přerazil jeden zub.

Ročního psa vzali na procházku majitelé Denise a Kevin Rowellovi. Procházka byla poklidná až do chvíle, kdy Bobby spatřil racka sedícího na travnatém okraji útesu. Zatímco si dvojice užívala kouzelný výhled do kraje na lavičce, Bobby se jal pronásledovat racka a zřítil se do hlubin.

Majitelé samotný pád neviděli a marně pátrali po tom, kam pes zmizel. Špatné zprávy jim dal až kolemjdoucí, který děsivě vypadající situaci viděl zdálky. Kevin zavolal nouzovou linku, která ho spojila s pobřežní stráží. Pes se krátce po pádu válel na pláži a zmateně zjišťoval, co se to vlastně stalo.

Záchranáři pro něj nakonec vyslali motorový člun, protože místo je jinak z břehu zcela nepřístupné. Vyděšený pes se už nyní zotavuje ve svém domově v Poole a majitelé, kteří z něj prý spustili oči na pouhých 30 vteřin, věří, že už bude příště opatrnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám