Hlavní obsah

Hazardér v okřídleném obleku nezvládl seskok, zlomil si obě nohy

Novinky, Markéta Klánská
Kapské Město

Jeb Corliss proslul po celém světě jako milovník adrenalinu, který ve speciální kombinéze skáče z nejrůznějších míst. V pondělí se mu ale nevydařil seskok ze Stolové hory v Jihoafrické republice. Pád přežil jen díky svým zkušenostem. Vyvázl „jen“ se zlomenýma nohama.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v obleku s křídly při seskoku narazil do skály, zlomil si obě nohy

 
Článek

Pětatřicetiletý rodák z Kalifornie toto pondělí v rámci natáčení dokumentu pro americkou televizi předváděl seskok v černé "okřídlené" kombinéze. S kameramanem Jeffem Nebelkopfem se podruhé během jednoho týdne vrhli z více než 1000 metrů vysoké Stolové hory v Kapském Městě.

Z triumfálního přistání ovšem sešlo. Zkušený Corliss podle kolegů zřejmě chytil poryv větru a nekontrolovatelně začal padat.

Zlomeniny a pokuta

Tentokrát mu „křídla“ příliš nepomohla. Zachránil se tím, že otevřel svůj záložní padák několik vteřin předtím, než narazil do skalní stěny. Zlomil si obě nohy a okamžitě byl převezen do místní soukromé nemocnice, kde podstoupil operaci. V současné době už je podle deníku The Daily Mail jeho stav stabilizovaný.

Jihoafrická republika není pro Corlisse šťastnou zemí, podle místních úřadů mu hrozí navíc i pokuta. Seskoky ze Stolové hory jsou totiž z bezpečnostních důvodů oficiálně zakázané.

Úspěchy mluví za vše

I přes poslední nevydařený kousek patří Jeb Corliss k nejtroufalejším skokanům. Ve windsuitu se vrhl například z Eiffelovy věže v Paříži, sochy Krista v Rio de Janeiru nebo z věží Petronas v Malajsii. V září se proslavil také průletem skrz štěrbinu v čínských horách Tchien-men.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž proletěl úzkým skalním otvorem jako pták, jen ve speciální kombinéze s křídlyVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám