Hlavní obsah

Zloději měsíce kopali 30metrový tunel, aby ukradli pár tisíc liber

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Vynalézaví a trpěliví zloději neexistují pouze v románech a filmech. Lupičský gang z anglického Manchesteru asi šest měsíců kopal tunel, který ho měl dovést ke kýženému lupu. Třicet metrů dlouhou trasu vedli zloději pod parkovištěm a prodejnou videí až k bankomatu. K jejich smůle však byl bankomat naplněný pouze z části.

Foto: Profimedia.cz

Zloděje, kteří se v Manchesteru rozhodli ukrást bankomat, nezastavila ani silná vrstva betonu

Článek

Třicetimetrový tunel vedený až k bankomatu je opravdu dílem trpělivosti. Chodbu o výšce 1,2 metru lemují podpěry a osvětlení. Na úplném konci se navíc zloději museli pomocí speciálního vybavení dostat přes 40centimetrovou vrstvu betonu.

Podle místní policie ke krádeži v nákupním centru manchesterské čtvrti Lavenshulme došlo někdy v noci z 2. na 3. ledna. Informace o přesné výši kradené částky nebyly zveřejněny. Odhaduje se však, že v bankomatu, který může obsahovat až 20 000 liber (610 000 korun), bylo něco kolem 6000 liber (183 000 korun).

„Finanční škoda mohla být mnohem vyšší. Zloději si neodnesli tolik, v kolik podle mého názoru původně doufali. Bankomat měl omezené prostředky,“ uvedl pro deník The Daily Telegraph detektiv seržant Ian Shore.

Foto: Profimedia.cz

Lupiči měsíce kopali tunel, aby se dostali k hotovosti v bankomatu

„Za léta mé služby u policie jsem se ale ještě nesetkal s něčím tak propracovaným. Ti lidé očividně strávili mnoho času plánováním a přípravou zločinu. Nevěřím však, že to dokázali udržet v tajnosti. Museli také v dané části poslední měsíce trávit hodně času, čímž na sebe nepochybně upoutali pozornost,“ řekl Shore s nadějí, že ho místní obyvatelé přivedou na stopu zlodějů.

Historie se po čtyřech letech zopakovala

Zajímavé je, že ve stejné lokalitě už jednou k podobnému případu došlo. Před čtyřmi lety policisté našli 12metrový tunel, který směřoval od železničního náspu až k bankomatu u prodejny s filmy. Aby se předešlo opětovnému použití tunelu, policie ho tehdy zalila betonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám