Hlavní obsah

Masáží srdce spasili ochránci zvířat vlka uvězněného v ledové řece

Novinky, Jakub Kynčl
Boloňa

Speciální tým ochránců zvířat se postaral v italské Boloni o opravdu husarský kousek. Zachránili totiž promrzlého vlka uvězněného v ledové řece. Po vypálení uspávací střely vlka zahřáli, dali mu kyslík a provedli masáž srdce.

Foto: www.provincia.bologna.it

O vlka se po uspání postarali veterináři.

Článek

Na fotografiích, které záchranáři pořídili, je vidět samec vlka zasažený šipkou a poté, jak už leží pod přikrývkou na nosítkách. Vlkovi ale zachránil život i kolemjdoucí, který viděl, jak se marně snaží dostat z mrazivé řeky.  Záchranáři odhadují, že by po několika dalších desítkách minut uhynul na následky podchlazení.

Vyděšené a trápící se zvíře nejdříve odmítalo jakoukoliv pomoc a vyhýbalo se všem pokusům o záchranu. Tým se nakonec rozhodl k riskantnímu kroku - použití uspávací střely. Hrozilo totiž, že by vlk mohl sklouznout pod hladinu vody a již se nevynořit. Záchranáři však vyhodnotili tuto cestu jako jedinou možnou, protože bylo jasné, že vlk bez cizí pomoci zahyne.

Dostat zvíře z chladné vody u městečka Camugnano nedaleko Boloně trvalo bezmála hodinu. Po ambulantním ošetření byl vlk odvezen do speciálního veterinárního centra, kde se z ošklivé zkušenosti pomalu zotavuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám