Hlavní obsah

Mladá pilotka nouzově přistála na rušné ulici uprostřed města

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Conroe

Mladá pilotka se v úterý v noci dostala do potíží. Licenci k létání vlastní teprve tři měsíce, přesto nezpanikařila a provedla ukázkové nouzové přistání v rezidenční čtvrti v texaském Conroe. Díky její duchapřítomnosti se nikomu nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladá pilotka nouzově přistála na rušné ulici v texasském Conroe

 
Článek

Dvaadvacetiletá Sarah Chantal Roverová odstartovala z letiště West Houston v rámci civilní protivzdušné hlídky. Vtom ale přestal motor její malé Cessny 172 fungovat. V tu chvíli však byla Roverová ještě deset kilometrů od plánovaného cíle ve městě Conroe.

Provedla veškerá předepsaná opatření a informovala pilotní věž o svých problémech. Pracovníci věže to okamžitě nahlásili oddělení hasičů a upozornili několik pilotů, kteří v tu dobu také hlídkovali nad Conroe.

Rovnerová se pokusila na letiště doplachtit. Po zralé úvaze však dospěla k názoru, že musí přistát ve městě. Dosedla s letadlem v ulici Davis Street a pokračovala směrem na západ, dokud letadlo nezastavilo.

Odvedla výbornou práci

Podle regionální televize KHOU se musela vyhnout autům, přetrhla několik drátů elektrického vedení a u jedné prodejny urvala reklamní nápis. Nouzové přistání se podepsalo i na křídle letadla, přesto nebyl během incidentu nikdo zraněn. Místní obyvatelé se shodli, že šlo o nejpodivnější událost, která se za poslední roky v okolí stala.

„Je velmi těžké přistát v noci bez motoru, a ještě k tomu na ulici. Jí se to ale podařilo a zachránila si tak život,“ uvedl Russell Peck, dobrovolník civilní letecké obrany (CAP).

Rovnerová má podle místní policie nalétáno pouze něco přes 100 hodin, po přistání ale nejevila sebemenší známky šoku.

„Těším se, až s ní poletím. Je to skvělý pilot. Odvedla výbornou práci,“ řekl pochvalně plukovník Bob Beeley, velitel letky CAP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám