Hlavní obsah

Tříletou holčičku chtěl přes sklo napadnout lev, nehnula ani brvou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Jen málokdo se setká tváří v tvář se lvem a ještě méně lidí z takového setkání vyvázne bez zranění či ztráty života. Tříleté Sophii Walkerové z Nového Zélandu se to ale počátkem ledna podařilo. Od krále zvířat ji totiž v zoologické zahradě dělilo silné bezpečnostní sklo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lev se přes sklo v zoo snažil zaútočit na tříletou holčičkuVideo: Reuters

 
Článek

Sophiina matka ve středu 4. ledna ve wellingtonské zoo zachytila na kameru jedinečný okamžik. Její dcera nalepená na sklo navázala oční kontakt se lvem jménem Malik, který se překvapivě nevěnoval žrádlu ve svém výběhu. Lev se zvedl a očividně se snažil k Sofii dostat. Tříletou holčičku tím však vůbec nevylekal.

„Byla jsem statečná,“ řekla Sophia hrdě po setkání s Malikem.

Osmiletý lev rozhodně nepatří k nejklidnějším svěřencům wellingtonské zoo. Podle Paula Hortona, místního vedoucího pavilónu šelem, má Malik sklony k náladovosti.

„Je to pravděpodobně teprve podruhé, co jsem ho viděl, jak se aktivně zajímá o návštěvníky za sklem. Když s ním někdy pracujeme, dokáže být také docela vzteklý,“ řekl agentuře Reuters Horton.

Rodiče s pevnými nervy

Sklo, které dělí návštěvníky zoo od zvířat, je tvrzené a velmi odolné, přesto byla Sophiina matka nervózní. Tak jako tak ale nepřestala setkání své dcery se lvem natáčet.

Podobný případ kontaktu šelmy s dítětem, který navzdory bezpečnostním opatřením budí respekt, se odehrál v polovině minulého roku. Rodiče tehdy natočili svého ročního syna Trenta v zoo v americkém Coloradu, jak si bezstarostně hraje s lvicí za sklem.

Reklama

Výběr článků

Načítám