Hlavní obsah

Obětavý rybář na kajaku zachránil psa, díky videu pak odkryl tragédii

Novinky, Markéta Klánská
Sarasota

Když se 38letý rybář plavil na kajaku v moři u floridské pláže Siesta Key, s překvapením narazil na vyděšeného psa. Vytáhl ho z vody a začal pátrat po jeho majitelích. Doufal ve šťastný konec, místo toho však odkryl tragický příběh, který měl na svědomí opilý řidič.

Kajakář zachránil v moři zraněného psa, kterému předtím srazil opilý řidič paničku

 
Článek

Rybář vytáhl na svůj kajak, na kterém má připevněnou kameru, vyděšeného a poraněného psa. Nikde v okolí jeho majitele nenašel, vydal se tedy s nalezencem na veterinární kliniku v Sarasotě.

Místní veterinář podle čipu zjistil, že se pes jmenuje Barney a patří 53leté Donně Chenové. Ani tato informace ovšem nepomohla v rozluštění záhady, proč byl Barney nalezen zraněný ve vodě. Na tuto otázku našel rybář odpověď, až když v sobotu 7. ledna nahrál video z Barneyho záchrany na internet.

Barney chtěl zmizet co nejdál

Díky komentářům u videa byl celý případ jasný už v neděli. Ukázalo se, že se Barney se svou majitelkou stali v sobotu odpoledne oběťmi nehody. Bezohledný opilý 22letý řidič Blake Talman zrovna ujížděl od jiné nehody, ztratil kontrolu nad řízením a vrazil přímo do Chenové a Barneyho, kteří v tu chvíli běželi po chodníku.

Matka tří dětí zemřela okamžitě a vyplašený pes z místa nehody utekl. Rybář ho  nalezl asi o 1,5 kilometru dál.

„Podle našich odhadů byl Barney vyděšený a traumatizovaný natolik, že chtěl utéct od místa nehody co nejdál. Když doběhl na konec souše, vrhl se do vody. Jsem šťastný, že jsem v tu chvíli rybařil. Barney totiž neměl kam utéct a nejsem si jistý, zda by byl schopen ještě někam doplavat. Nehodou je otřesen, ale jinak je v pořádku,“ připsal k videu rybář.

„Chceme vyjádřit upřímnou soustrast rodině, která ztratila matku,“ uvedl rybář na závěr svého komentáře.

Talman byl obviněn ze zabití

Podle televize ABC stane viník nehody, který sám utrpěl zranění, před soudem. Obviněn je ze zabití, ničení majetku a osobní újmy. U prvního soudního slyšení byla tomuto nastávajícímu otci stanovená celková kauce 100 000 dolarů (2 028 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám