Hlavní obsah

S Australankou se při bungee jumpingu ze 111 metrů utrhlo lano

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria Falls

Každý vítal Nový rok jinak, 22letá Australanka zvolila dobrodružství. U řeky Zambezi na hranici Zambie a Zimbabwe na ni však čekal mnohonásobně větší adrenalinový zážitek, než původně čekala. Když na Silvestra absolvovala bungee jumping ze 111 metrů vysokého mostu u Viktoriiných vodopádů, utrhlo se s ní lano.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

S mladou Australankou se při bungee jumpingu ze 111 metrů utrhlo lanoVideo: Reuters

 
Článek

Ve výšce asi kolem 25 metrů nad hladinou lano prasklo a Erin Langworthyová se po hlavě zřítila rovnou do neklidných vod Zambezi.

„Před očima jsem měla černo a cítila jsem se, jako kdyby mě někdo plácal po celém těle,“ popsala v interview pro televizi Nine News svůj dopad Langworthyová.

Vystřízlivění přišlo nesmírně rychle, nohy měla totiž stále svázané dohromady a musela se navíc probojovávat peřejemi.

„Voda byla vcelku rychlá. Je to jako být ve vlnách, chvilku vás to tlačí pod vodu a pak vás to zase vyšoupne nahoru, až jste dezorientovaní. Nevěděla jsem, kde je nahoře a kde dole,“ pokračovala Langworthyová.

Ano, podle mě je rozhodně zázrak, že jsem přežila.
mladá turistka Erin Langworthyová

Den předtím ale naštěstí raftovala, takže si pamatovala některé užitečné tipy, jak se skrz peřeje bezpečně dostat. Za každou cenu se tedy snažila udržet hlavu nad hladinou. Zbytky utrženého lana jí ale několikrát připravily nepříjemné chvilky.

„Bylo to děsivé, zbytek lana na nohou se mi několikrát zasekl o kameny. Musela jsem se vždy potopit, lano vyrvat a opět se vynořit,“ vzpomínala na zkušenost mladá turistka.

Žádná vážná zranění

Langworthyová se nakonec nějakým způsobem dostala na břeh v Zimbabwe, kde na kamenech vyčkávala na své zachránce. Nejprve byla ošetřena na nedaleké klinice a poté ji převezli do nemocnice v Jihoafrické republice. Při pádu si zlomila klíční kost a utržila četné odřeniny a pohmožděniny, nic vážnějšího se jí ale naštěstí nestalo. V nemocnici se zotavovala týden.

„Ano, podle mě je rozhodně zázrak, že jsem přežila,“ dodala na závěr Langworthyová.

Společnost Safari Par Excellence, která podle televize Nine News bungee jumping u vodopádů zajišťuje, na svých internetových stránkách láká na 111 metrů čistého adrenalinu. Zážitky, které nabízí, prý nejsou určeny pro zbabělce. Zkušenost Erin Langworthyové mluví za vše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám