Hlavní obsah

Za neuvěřitelných 15 dnů vyrostl v Číně mrakodrap

– Chunan
Novinky, Zuzana Křesťanová

Za pouhých 15 dnů údajně dokázali pracovníci čínské stavební firmy postavit třicetipatrový hotel. Mrakodrap vyrostl za rekordní čas nedaleko jezera Tung-tching v provincii Chunan, uvedl server ibtimes.com. Výstavba probíhala během loňských Vánoc, dokončena byla před Silvestrem.

Třicetipatrový mrakodrap vyrostl v Číně za pouhých 15 dnů

 
Článek

Čínská stavební společnost, která prototyp hotelu postavila, se specializuje na využívání prefabrikovaných modulů umísťovaných do ocelových konstrukcí. Budovu o ploše 17 000 metrů čtverečních dělníci poskládali téměř jako stavebnici. Na záběrech zachycujících průběh stavby je například vidět, jak pokládají podlahové bloky, ve kterých už jsou zabudované kabely a položené dlaždičky.

I přes neuvěřitelnou rychlost, s jakou budova vznikla, je prý zcela bezpečná. Údajně je mnohem odolnější než běžné stavby a vydrží i zemětřesení o síle devět stupňů Richterovy stupnice. Kromě toho je prý díky trojité filtraci uvnitř dvacetkrát čistší vzduch než venku. Nejzajímavějším faktem však stále zůstává to, že tento třicetipatrový dům byl postaven jen za 15 dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám