Hlavní obsah

Poprask v pražském metru - desítky lidí cestovaly ve spodním prádle

– Praha
Novinky, Tereza Seidlová

Někteří pasažéři pražského metra se v neděli odpoledne nestačili divit. Ve vlacích projíždějících mezi stanicemi Muzeum, Florenc a Můstek si totiž dalo sraz zhruba padesát lidí bez kalhot.

Odvážlivci jeli v pražském metru bez kalhotVideo: Novinky

 
Článek

Připojili se tak k tisícům dalších odvážlivců po celém světě v rámci mezinárodní akce s názvem The No Pants Subway Ride (Jízda metrem bez kalhot). A důvod? Jednoduše recese.

Odvážlivci si dali sraz ve dvě hodiny na Václavském náměstí „pod koněm“, tam si na povel sundali kalhoty a pak polonahý dav za tázavých pohledů kolemjdoucích nakráčel do metra ve stanici Muzeum. Pokyn na facebookových stránkách, kde se účastnící netradičního tzv. flashmobu svolali, zněl jasně. „Cílem je nastoupit do metra a tvářit se, jakoby se nic nedělo, a na případné otázky odpovědět vším jen ne pravdou.“

Ačkoliv svou účast na akci potvrdilo na internetových stránkách 120 lidí, dorazilo jich něco přes třicet. "Já jsem se akce zúčastnil vloni, to jsme byli jenom tři, tak doufám, že to letos vzbudí větší rozruch," řekl na místě jeden z účastníků.

Newyorským metrem jelo vloni bez kalhot 3500 lidí

Naplánovanou trasu mezi přestupními stanicemi projela skupina během půl hodiny. Někteří byli polonahou akcí tak nadšeni, že dokonce ve spodním prádle ještě pokračovali dál na vlastní pěst. Většina spolucestujících reagovala na recesistický pochod s úsměvem nebo se tvářila, jako by viděla polonahé lidi v metru zcela běžně.

Z žertu sedmi Američanů se stal mezinárodní happening 

Netradiční akce se ve světě koná každý leden už od roku 2002, tehdy ji v New Yorku vymyslela parta sedmi mladíků, kteří postupně nalézali do metra ve spodním prádle a předstírali, že se vzájemně neznají. Dnes se koná v 56 světových městech. V Americe je už akce natolik populární, že se jí v New Yorku v loňském roce zúčastnilo 3500 polonaháčů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám