Hlavní obsah

Nadržený beran přeskočil ohradu a během 24 hodin zplodil 33 potomků

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desborough

Randy (Nadrženec), tak se jmenuje beran, který se během pouhých 24 hodin stihl spářit téměř s třetinou ovcí na farmě v anglickém Northamptonshiru. Stačilo jen přeskočit ohradu a dostat se ke stádu. Dalším podobným skokem si pak Randy před Vánoci dokonce zachránil život.

Foto: Profimedia.cz

Jedenáctiměsíční beran z farmy v Desborough dostal příznačné jméno Randy (Nadrženec), během 24 hodin totiž zplodil 33 potomků.

Článek

Na farmě v Desborough chovají pracovníci 109 ovcí, které jsou před obdobím páření rozděleny tak, aby nové přírůstky přicházely ve dvou různých etapách. Jedenáctiměsíční beran však nečekal, až bude stádo přerozděleno, a s jasným cílem přeskočil 1,5 metru vysokou ohradu.

V současné době se ovcím na farmě narodilo už 13 jeho potomků a dalších 20 je na cestě. Od místních farmářů tak beran dostal příznačné jméno Randy.

„Na tváři se mu zračil pyšný úsměv,“ popsal Randyho výraz po dni na svobodě 42letý farmář Ed Dee.

Foto: Profimedia.cz

Randy je životní šťastlivec, druhým útěkem z výběhu se vyhnul porážce

„Je to vcelku komická situace. Jakmile jsou ovce připravené na páření, produkují vůni, která dohání berany k šílenství,“ řekl deníku The Daily Mail 36letý farmář Ryan Thompson.

V péči o Randyho početné potomky musela pomáhat celá Thompsonova rodina, včetně šestiletého syna. Beran totiž zplodil příliš mnoho jehňat.

„Opravdu nás hodně překvapilo, když jsme zjistili, kolik ovcí je v očekávání. Původně jsme měli podezření jen u několika z nich, ale přivolaný veterinář nám nakonec oznámil, že tu máme minimálně 30 březích ovcí. Nechápeme, jak to Randy mohl zvládnout,“ řekl Thompson.

Foto: Profimedia.cz

Farmář Ryan Thompson se dvěma z Randyho čerstvých potomků

Randy si ale vybral další velkou dávku štěstí v prosinci. Opět přeskočil ohradu, tentokrát však prchal před porážkou.

„Měl jít na porážku kvůli Vánocům, na poslední chvíli ale přeskočil bariéru. Nevšimli jsme si toho, pak už ale bylo pozdě. Je to rozhodně ten nejšťastlivější beran, kterého jsem kdy potkal,“ dodal Thompson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám