Hlavní obsah

Hledám otce svého dítěte, zn.: Strávili jsme spolu jednu noc v roce 1970

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jesolo

Příběh jako vystřižený z červené knihovny řeší Rakušanka z Korutan. Prostřednictvím italských médií se snaží dohledat muže, se kterým při letmém románku počala svou nyní už 40letou dceru Isabellu. V jejím hledání jí pomáhá zejména deník Il Gazzettino a odezva je obrovská. Celá Itálie tak nyní hledá muže, který dlouhých 40 let neměl tušení, že má v Rakousku dítě.

Foto: repro Il Giornale di Vicenza

Maria Theresia Liebenweinová se svou dcerou Isabellou na archivním snímku.

Článek

Psal se červen 1970 a nyní 64letá Rakušanka Maria Theresia Liebenweinová pracovala v Itálii jako chůva dětí ve šlechtické rodině v Jesole. S mladým, asi 18letým fotografem, který fotil rodiny na plážích, se potkala pouhý den před návratem do Rakouska. Slovo dalo slovo a ten večer dal pár počít dcerce Isabelle.

"Bylo mi 23 let a přišla jsem pracovat do Itálie jako chůva. Stalo se to poslední večer. Byl to mladý portrétní fotograf. Dali jsme se do řeči, ale jen tak povrchně, zas tak moc jsem italsky nemluvila. Učarovaly mi jeho černé, zvlněné vlasy. Znala jsem ale jen jeho křestní jméno. Neznala jsem ani jeho adresu. Teď bych chtěla splnit své dospělé dceři její největší přání. Chci, aby poznala svého biologického otce," uvedla Rakušanka.

Pochopení pro její touhu poznat své kořeny má naštěstí i muž, který ji vychoval, manžel Marie Theresie Erich Liebenwein, který se finančně podílí na jeho hledání. Rodina se totiž rozhodla najmout i dva soukromé detektivy. Stopy vedly zatím do Austrálie i do italských Benátek. Zatím však hledání není úspěšné.

Dceru Isabellu už pozvali i do italské televize Canale 5, kde o svém hledání promluvila. Sama má dvě zdravé děti, mluví plynně italsky a přeje si jediné - najít svého pravého otce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám