Hlavní obsah

Nesmrtelná kočka z útulku přežila dvě popravy

Novinky, Jakub Herzán
Utah

Zatoulaná kočka Andrea už má pouze sedm životů z devíti. Nejen že přežila plnou dávku uspávací injekce, ale hned poté také plynovou komoru. Aby toho nebylo málo, přežila i nějakou dobu v igelitovém sáčku v chladničce.

Kočka Andrea je nesmrtelná, přežila tři pokusy o eutanazii

 
Článek

Kočku Andreu po dobu 30 dnů nikdo „neadoptoval“, a tak se pracovníci útulku rozhodli pro standardní postup – zvíře uspat. V tu chvíli ale ještě netušili, že mají co dočinění s tvorem, který chce opravdu žít a jen tak se nevzdá. Černě zbarvená kočka dostala uspávací injekci, ale nezemřela. Proto se zaměstnanci rozhodli dát ji do plynové komory.

Po několika minutách se zvíře zdálo mrtvé, a tak ji podle procedur zabalili do igelitového pytle a uložili do chladicího boxu. Když pak šli po jisté době do boxu znovu, jeden ze zaměstnanců si všiml, že se pytel hýbe. Kočka byla podchlazená, ale naživu.

Andrea díky své vůli přežít našla nové majitele. Zaměstnanci útulku teď zkoumají, proč selhala jak smrtící injekce, tak plynová komora.

Podobnou vůlí žít prokázalo v březnu loňského roku štěňátko z amerického města Sulphur. Přežilo dvě smrtící injekce a vyvolalo zájem u tisíců potenciálních majitelů.

Tříměsíční štěně přežilo dvojnásobnou eutanaziiVideo: abcnews.go.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám