Hlavní obsah

Auto spadlo z mostu na koleje, jako zázrakem se nikomu nic nestalo

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southam

Rodina z Velké Británie měla na samém konci roku neuvěřitelné štěstí v neštěstí. Jejich auto se v sobotu 31. prosince v Gloucestershiru nedaleko vesnice Southam srazilo s jiným vozidlem a spadlo z mostu přímo na železnici. Situace se ještě zdramatizovala, když se v dálce objevil vlak.

Foto: Profimedia.cz

Britská rodina měla velké štěstí, z děsivé nehody vyvázli všichni její členové jen s drobnými rankami a šokem

Článek

Vauxhal Vectra následkem střetu prorazil dřevěné zábrany, spadl popředu šest metrů dolů na trať a ještě se převrátil na střechu.

Uvnitř byli v tu chvíli tři lidé, 43letý muž, 38letá žena a 14letá dívka. Nehoda vypadala děsivě, přesto se všem podařilo z auta vylézt a vyšplhat do bezpečí, ještě než se objevil vlak.

„Okamžitě jsme zatáhli bezpečnostní brzdu a vlak zastavili asi 80 metrů před havarovaným autem,“ uvedl strojvedoucí vlaku Neil Carr, kterého na hrozící nebezpečí upozornil jeho topič Derek Smith.

Všichni tři pasažéři auta byli převezeni do nemocnice v Cheltenhamu na ošetření pouze s několika pohmožděninami a škrábanci. Pouze čtrnáctiletá dívka utrpěla navíc i šok.

Foto: Profimedia.cz

Přivolaní hasiči auto zajistili a zvedli z kolejí

Přivolaní hasiči poškozené auto zajistili proti výbuchu a jeřábem ho zvedli z trati. Vlak, který původně vyjel z Winchcombe, byl 16kilometrovou rychlostí nasměrován zpátky a do Cheltenhamu, kam měl vlak namířeno, byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Nešťastná křižovatka

Toto je už třetí případ, kdy během několika let na trať nedaleko Southamu spadlo auto. Řidiči nebyli schopni zastavit své vozy na křižovatce ve tvaru písmene T, prorazili dřevěné zábrany vedle mostu a skončili na dráze. Ani jeden z minulých případů však nebyl tak dramatický jako ten poslední, uvedl zpravodajský server This Is Gloucestershire.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby se nehoda stala jen o pár minut později, auto mohlo skončit pod vlakem

„Svého času jsme urgovali městskou radu, aby na místo nainstalovala svodidla. Návrh však nebyl shledán jako nezbytný,“ nechal se slyšet Carr.

„Po této poslední nehodě se budeme opět snažit, aby městská rada tuto křižovatku zabezpečila. Kdyby totiž k incidentu došlo jen o několik minut později, následky by byly mnohem horší. Auto mohlo spadnout přímo pod vlak,“ dodal na závěr Carr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám