Hlavní obsah

Robin Hood v sukních: Vykradla banku a peníze rozdávala dětem v parku

Novinky, Jakub Kynčl
Boston

Třicetiletá bezdomovkyně Jasmin Riverová vykradla koncem roku banku v americkém Bostonu, aby jen o několik minut později odcizené peníze rozdala dětem v nedalekém parku. Žena skončila na psychiatrii.

Foto: Profimedia.cz

Žena dětem rozdávala dolarové bankovky. Ilustrační foto

Článek

Jasmin Riverová vstoupila minulý týden do pobočky Citizens Bank v americkém Bostonu, pokladní upozornila na to, že má zbraň, a požadovala peníze. Podle policie do okénka pokladny vložila dva papíry. Na jednom z nich bylo podle policistů napsáno "Prosím, dejte peníze do tašky. Mám zbraň, nekřičte."

Třicetiletá bezdomovkyně dostala od pracovnice banky 652 dolarů (asi 13 tisíc korun) a poté skočila do vozidla taxislužby. Řidiče Garyho Levina uplatila a žádala od něj, aby ji provezl ještě okolo několika dalších bank v okolí.

"Neuvědomujete si, co jsem právě udělala. Právě jsem vykradla banku," povídala žena pomateně taxikáři a poté povídala o plánech vyloupit další.

Vyhodil ji z vozu

"Myslel jsem si v tu chvíli, že je asi na drogách nebo něco takového. Byl jsem v šoku a říkal jsem si, že je asi blázen. Myslel jsem na to, jestli má zbraň a jestli mě nechce také okrást. Panikařil jsem. Hlavou mi v tu chvíli projíždělo asi 40 myšlenek najednou. První z nich byla na útěk. Když jste v takové situaci, nemyslíte přímočaře. Bylo to jako ve filmu," řekl Levin deníku The Boston Globe.

Útěk ženy skončil ve chvíli, kdy se Levin odhodlal k činu a vyhodil ji z auta u místního parku a krátce poté zavolal policii. Když muži zákona dorazili, žena rozdávala na hřišti dětem dolarové bankovky. Tamější tisk ji tak okamžitě překřtil na Robina Hooda v sukních.

Ženu čeká psychiatrická léčba. Další slyšení u soudu bylo stanoveno na 17. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám