Hlavní obsah

Série vyplavovaných nohou nekončí: oceán vydal další, tentokrát v USA

Novinky, Jakub Kynčl

Floridské úřady hledají odpověď na značně nepříjemnou otázku. Zjišťují, komu patřila noha, kterou vyplavil Mexický záliv v oblasti města St. Petersburg. Nohu objevila kanadská rodina, která tam byla na dovolené. Případ víc než nápadně připomíná sérii vyplavených spodních končetin v Kanadě. Tam jich bylo vyplaveno v posledních třech letech nejméně osm. Podivné je, že jiné části těl tam nevyplavávají.

Foto: Profimedia.cz

Případ řeší američtí policisté. Ilustrační foto

Článek

Kdo byl asi tak majitelem čistě oholené nohy oddělené od těla, která byla vyplavena na břeh v úterý ráno? Policie je zatím bezradná. Na noze nebyla žádná tetování, zajímavé jizvy či znaménka, podle kterých by byla větší šance identifikovat, komu mohla noha patřit.

Nohu nalezla kanadská rodina, která si v St. Petersburgu pronajala plážové sídlo, aby si pořádně užila dovolenou. Spodní končetina byla prý v momentě nálezu obalena řasami. Policie nyní čeká na DNA testy a následné porovnávání s chybějícími osobami.

"Nemyslíme si, že by ta noha byla ve vodě tak dlouho. Usuzujeme, že tam byla pouhý den či dva," uvedl pro ABC News tamější policejní mluvčí Mike Puetz.

Reklama

Související témata:

Související články

Moře u Kanady vyplavilo další nohu s botou

V úterý byly ve Vancouveru nalezeny ostatky lidské nohy ve sportovní botě. Tento hrůzný nález však není jediný svého druhu. Je to již osmý podobný případ,...

Výběr článků

Načítám