Hlavní obsah

Švýcar prodává hodinky s rozsekanými eurobankovkami uvnitř

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi byste nikdy nepomysleli na to, že byste vzali do ruky nůžky a rozstříhali těžce vydělané peníze na malé proužky. Jsou tací, které to napadlo, a ještě si na tom navíc založili svůj byznys. Švýcarská značka hodinek Artya uvedla do prodeje hodinky Bye Bye Euro (Sbohem Euro), které obsahují rozstříhané bankovky euroměny.

Článek

Jak se zrodil nápad na to vytvořit hodinky Bye Bye Euro? Hodinář Yvan Arpa, který za tímto kouskem stojí, chtěl okomentovat, že společná euroměna nebyla tím nejlepším nápadem. Ciferník je tak vyplněný rozsekanými bankovkami. Vše je ale legální, hodinář totiž používá oficiálně znehodnocené bankovky.

Hodinky rozhodně nejsou žádným levným výstřelkem. Velké 47mm kovové pouzdro chrání automatický švýcarský strojek a doplňuje jej kožený tah s prvky kevlaru. Není tak divu, že na hodinkách můžete spatřit cenovku 5900 švýcarských franků (tedy asi 124 tisíc korun).

“Sarkozy, Berlusconi, Papandreou a Merkelová jsou zváni, aby si koupili po jednom kousku, aby měli něco, co jim bude připomínat jejich sny," dodal posměšně Arpa na adresu euvropských lídrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám