Hlavní obsah

Čínský voják se během výcviku málem zabil vlastním granátem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína

Čínský voják zažil během výcviku krušné chvilky. Pod dohledem svého nadřízeného se učil házet granát. Kvůli své nešikovnosti ale hodil odjištěný granát tak, že se odrazil od zátarasu z pytlů a spadl k oběma mužům zpátky do zákopu. Jen díky včasnému zásahu svého školitele, který mladíka stáhl k zemi, se naštěstí nic nestalo. Informuje o tom Daily Mail.

Článek

Na videu pořízeném během výcviku je vidět, jak nezkušený voják přichází ke svému nadřízenému, ten mu krátce vysvětluje, jak s granátem zacházet. Mladík potom bere granát do ruky, odjišťuje ho a hází. Bohužel si ale špatně vyměřuje výšku. Místo toho, aby granát přeletěl val z pytlů pískem, odráží se od něho a padá zpátky do zákopu, kde stojí oba muži.

Zaskočený voják se vrhá na zem a rukama si zakrývá hlavu. Zřejmě mu ale nedochází, že leží příliš blízko nebezpečného granátu. Až jeho školitel ho odtahuje dál. Chvíli na to následuje mohutný výbuch, jemuž voják unikl jen o vlásek. To už jsou ale oba muži naštěstí v bezpečí.

Záběry se na internetu objevily 21. prosince a z popisu není zřejmé, kde přesně se nebezpečný výcvik se šťastným koncem odehrál. Už teď se ale těší velké divácké pozornosti a podle The Daily Mail o něm informují i čínské televizní stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám