Hlavní obsah

Američan vyhrál luxusní lamborghini, za pár hodin s ním havaroval

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Třiačtyřicetiletý řidič kamiónu David Dopp si před letošními Vánoci prožil chvíle naprosté euforie i totální beznaděje. Když vyhrál Lamborghini Murcielago Roadster v hodnotě bezmála šest miliónů korun, byl štěstím bez sebe. Vůz však nabořil pouhých šest hodin poté, co jej slavnostně převzal.

Článek

Dopp plánuje automobil o výkonu 640 koní prodat, protože nemá dostatek peněz na jeho pojištění ani na jeho provoz. Limetkově zelený vůz je momentálně na parkovišti pojišťovací společnosti a bude příští týden odeslán do autorizovaného servisu v Las Vegas k opravě.

"Už jsem dostal nabídky k prodeji a opravdu se jej hodlám zbavit. Mám účty, které jsou důležitější než lamborghini. Mám rodinu, o kterou se musím starat," konstatoval Dopp, podle kterého není poškození auta až tak hrozné. Několik škrábanců, píchlá guma a proražená olejová vana. I tak ale oprava přijde na sumu, za kterou by si muž mohl koupit menší osobní automobil.

Dopp vzal členy své rodiny na projížďku hned první večer. Vjel do zatáčky rychlostí asi 70 km/h, najel na náledí a dostal hodiny. Automobil doslova vyskočil ze silnice a prorazil nedaleký plot. Podle policistů si vyjel s letními pneumatikami, se kterými se tento vůz v zimě na silnici skoro udržet nedá. Policisté se nakonec slitovali a muži ani neuložili pokutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám