Hlavní obsah

Croissantový chmaták sužuje pařížská pekařství, policie je bezradná

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie pátrá po neobvyklém zloději, který v Paříži vykrádá pekařství. Asi čtyřicetiletý muž však neprahne po penězích, zajímají ho především croissanty a jiné kousky pečiva.

Foto: Profimedia.cz

Francouzské policii neustále uniká zloděj, který z pařížských pekařstvích krade croissanty. Ilustrační foto

Článek

Od pátku 9. prosince už vykradl pět pekařství na západním předměstí Paříže. Podle policie vždy použil stejný modus operandi. Pokaždé si nejprve objednal, poté vytáhl revolver, který vypadal spíše jako atrapa, a namířil ho na prodávající. Nakonec si odnesl pečivo bez placení.

Nikdo nebyl během jeho loupežných akcí zraněn a cena kradeného pečiva se podle deníku The Daily Telegraph vždy pohybovala jen kolem osmi až 20 eur (200 až 500 korun).

Santa skončil v rukou policie

O tom, že se francouzská policie před svátky nenudí, svědčí i další kuriózní případ. V Bordeaux byli muži zákona nuceni zatknout Santu Clause. Třiapadesátiletý zaměstnanec místních vánočních trhů, který hrál úlohu Santy, se totiž před svým šéfem oháněl nenabitou kulovnicí.

Rozčiloval se prý nad nezaplacenými hodinami práce a cítil se podvedený. Zajímavé na tom ovšem bylo, že zmíněný nadřízený byl zároveň i jeho synovec.

„Je to celé rodinný problém,“ řekla agentuře AFP mluvčí tržiště Florence Cambonová.

Muž byl ještě téhož dne propuštěn, ale jeho synovec na něj podal oficiální stížnost.

„Od úterý budeme mít nového Santu, který zde vydrží až do 24. prosince,“ slíbila na závěr Cambonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám