Hlavní obsah

Twitterový účet Lady Gaga napadl hacker, fanouškům nabízel iPad 2 zdarma

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před hackery si nemůže být jistá ani jedna z nejpopulárnějších světových zpěvaček současnosti Lady GaGa. Neznámý pachatel napadl její účet na sociální síti Twitter a převzal nad ním na několik desítek minut kontrolu.

Článek

Během chvil, kdy populární zpěvačka (či přinejmenším její PR tým) neovládala twitterový účet, se její fanoušci mohli dozvědět, že pro každého z nich si jejich idol přichystal iPad 2 a posléze i Macbook zdarma. Tedy pro všechny, kdo jsou ve vánoční náladě a odhodlají se kliknout na odkaz, který příspěvek doplňoval.

Lady Gaga má na Twitteru přes 17 miliónů fanoušků, kteří její účet tzv. následují. Během několika desítek minut se na jejím účtu objevily hned čtyři zprávy, které fanoušky lákaly na stránky plné spamu. Poté se však zpěvačka vrátila "zpět do sedla" a na předchozí situaci zareagovala.

"Pff. Hackování je konec! A to právě včas, jsem totiž na cestě do Japonska. Jsem nadšená, že strávím vánoční čas s mými tokijskými monstry," napsala zpěvačka, která své fanoušky "laškovně" označuje za monstra a sama sebe za matku monster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám