Hlavní obsah

Už i šestileté dívky chodí do profesionálních salónů krásy

Novinky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každá žena chce vypadat krásně. A platí to i o malých slečnách. Jenže kdo se chce líbit, musí pro to něco udělat. A tak se v zahraničí začaly objevovat profesionální salóny krásy, které nabízejí péči i těm nejmladším zákaznicím.

Článek

Salóny krásy nabízejí svým klientkám širokou škálu ošetření pleti, vlasů nebo nehtů. Není nic divného na tom, když si dospělá žena zajde občas na kosmetiku nebo si nechá udělat manikúru.

Jenže v zahraničí, například v New Yorku nebo v Latinské Americe, se už začaly objevovat profesionální studia, zaměřená vyloženě na dětskou klientelu. A o malé zákaznice nemají nouzi.

Hlasy kritiků však tento trend „sexualizování“ malých dívek odsuzují. Zároveň varují rodiče před tím, aby svou ratolest vedli od útlého mládí k uctívání kultu krásy. Když ho totiž budou vyznávat už na základní škole, kam to pak povede, když budou v pubertě, ptají se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám