Hlavní obsah

Přes USA převáželi nový bezpilotní letoun, lidé mysleli, že je to UFO

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winfield

Americkým státem Kansas projel obrovský nákladní vůz, který měl na korbě neobvyklý náklad. Na první pohled se zdálo, že to je létající talíř z dílny mimozemšťanů. Nakonec se ale z něho vyklubalo nákladné vojenské zařízení, které mířilo na leteckou základnu v Marylandu.

Článek

Ve městech Winfield a Augusta se nemluvilo o ničem jiném. „Zabralo to v podstatě všechny čtyři silniční pruhy. Podle toho, co jsem slyšel, to bylo asi deset metrů široké,“ uvedl pro KAKE News majitel počítačové prodejny ve Winfieldu, Kevin McClung, který stačil v rychlosti pořídit několik snímků.

„Opravdu to vypadalo jako UFO. Bylo to kulaté, sploštělé jako létající talíř a celé to bylo navíc překryté plachtou,“ řekla Ashley McCoskeyová z Winfieldu.

Zvládne i obtížné podmínky

Ve skutečnosti se však o žádné dílo z vesmírných civilizací nejednalo. Vůz převážel automatický výzkumný letoun z nadnárodní korporace Northrop Grumman v Palmdale v Kalifornii. Letoun bez posádky byl vytvořen, aby byl schopen dohlížet na vojenské cíle. Poprvé ho americké námořnictvo testovalo letos v únoru.

„X47-B lze připodobnit k sesterským strojům jako je B-2. Má podobný tvar bez ocasu vzadu, takže je užitečný při létání v turbulencích a obtížných podmínkách, zvláště pak nad mořem,“ řekla mluvčí korporace Cyndi Wegerbauerová.

Stroj změní námořní letectví

„Je to skutečně poprvé, kdy podobné dálkově ovládané letadlo vzlétne a přistane na letadlové lodi. Jde o velmi neobvyklý a mocný stroj, který je těžké zpozorovat. Změní námořní letectví,“ dodala Wegerbauerová.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám