Hlavní obsah

Kazatel chce z nechvalně proslulého striptýzového baru vytvořit kostel

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cross Lanes

Striptýzový klub Pink Pony v Západní Virginii si za léta existence získal nechvalnou pověst. Nyní je na prodej a poněkud překvapivě se o něj zajímá jeden kazatel. Z tohoto pekelného doupěte chce totiž vytvořit svatostánek. Zbývá mu "jen" sehnat 795 000 dolarů (15,4 miliónu korun).

Článek

Klub Pink Pony ve městě Cross Lanes nikdy neprovázela zrovna nejlepší pověst. V roce 2003 tam byl navíc nadrogován a okraden John Whittaker, pověstný výherce pohádkové částky 315 miliónů dolarů (6, 2 miliardy korun) v americké loterie Powerball. Klub se od té doby potýkal se ztrátou licence k prodeji alkoholu a dalšími problémy, které vyústily v jeho současný prodej.

„Bylo to ďáblův ráj. Když ale dobří lidé neudělají nic, nic se také nestane. Když však dobří lidé jednají, výsledek se projeví,“ řekl reverend Art Hage z města Hurricane v Západní Virginii.

Jeho plány na přeměnu ďábelského místa v útočiště Boha ovšem vyžadují velkou finanční podporu. Musí totiž vybrat kolem 795 000 dolarů na koupi a přestavbu domu v kostel, který by mohl přilákat 200 až 300 rodin z okolí.

Se sbírkou už Hage i farníci začali. Pokud budou jejich prosby vyslyšeny a podaří se jim vybrat požadovanou částku, pak by měla být podle Hageových slov budova přestavěna a upravena pro nové účely za jeden rok.

Snahy provází záložní plán

Pro případ, že by se jim ale včas peníze nepodařilo sehnat, má Hage připravený plán B. Všechny vybrané prostředky totiž použije na „misi víry“, v rámci které pomáhá bezdomovcům, drogově závislým a jiným osobám s podobnými problémy.

„Kolem je tolik lidí, kteří jsou na dně nebo mimo společnost. Procházejí opravdu velmi obtížnými časy,“ řekl televizi WSAZ Paul Bentley, jeden z farníků, kteří Hageovi v jeho misi pomáhají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám